WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Apa boleh air kencing anda memberitahu anda?

2017-12-14 22:05

Apa boleh air kencing anda memberitahu anda?Jika segala-galanya adalah normal dan sihat, warna harus jerami warna kuning. Hueberasal dari pigmen badan anda membuat urochrome kononnya.

Warna gelap: Air kencing berwarna yang sangat gelap boleh menjadi tanda bahawaanda akan dehidrasi dan perlu mendapatkan lebih banyak cecair serta-merta. Air kencing warna gelap juga boleh menjadi tanda amaran hati masalah, berjumpa doktoranda sekiranya ia tidak mendapat lebih baik selepas sehari atau lebih.

Jelas: Ini menunjukkan bahawa air kencing terlalu cair. Ini boleh disebabkan oleh minum banyak air atau mengambil diuretics untuk menyingkirkan cecair tambahan yang terkandung. Ini juga menunjukkan bahawa electrolytes yang mungkin menjadi rendah dan ini juga boleh menjadi keras pada tengah-tengah.

Kuning terang: Ini boleh berlaku selepas mengambil vitamin B terlalu banyak sintetik. Vitamin ini tidak boleh diserap oleh tubuh dan dipam melalui air kencing.

Merah atau Pink: Sesetengah makanan seperti lobak merah, beri hitam, beets bolehbertukar warna pinkish-red pee anda. Ini juga boleh menjadi satu kesan sampinganubat-ubatan atau dadah untuk jangkitan saluran kencing (UTIs) yang dipanggil phenazopyridine.

Jika anda pee merah atau pink, anda perlu rujuk kepada doktor. Anda mungkin mempunyai darah dalam air kencing. Ia tidak bermakna ada masalah tetapi ia boleh menjadi tanda-tanda penyakit buah pinggang, batu buah pinggang, UTI, masalah prostat atau tumor.

Biru atau hijau: warna ini adalah mungkin disebabkan pewarna dalam makanan atauubat-ubatan, seperti anestesia propofol atau promethazine ubat Alergi/asma anda.Mungkin ada sesetengah yang lain sebab terlalu, Jadi biarlah doktor anda tahu jikawarna tidak pergi selepas masa yang singkat.

Foamy: Tidak kira warna apa ia adalah, anda perlu menyemak dengan doktor anda jika ia sentiasa kelihatan foamy dan frothy. Ia mungkin tanda-tanda yang anda mempunyai protein dalam air kencing anda menunjukkan bahawa anda mungkin mempunyai masalah dengan buah pinggang anda.

Bau: Air kencing biasanya tidak mempunyai bau yang kuat. Tetapi sesetengah makanan, terutamanya asparagus, yang mempunyai kompaun sulfur busuk boleh mengubah bau. Apabila anda mengalami dehidrasi dan pee anda mendapat sangat pekat, ia boleh bau ammonia.

Berapa kerap saya perlu Pee?: Semua orang adalah berbeza, tetapi kebanyakan orang perlu mengosongkan pundi kencing mereka sehingga sepuluh kali sehari. Jika anda perasan anda tiba-tiba perlu pee lebih kerap daripada biasa, ia boleh menjadi tanda UTI, kencing manis, prostat yang dibesarkan di kalangan lelaki, vaginitis wanita atau semata-mata untuk berkontraksi pundi kencing (keadaan umum untuk lelaki danwanita yang lebih tua). Doktor anda boleh membantu anda dengan keadaan ini dengan menawarkan perubahan gaya hidup dan/atau ubat-ubatan.

Rujuk kepada doktor anda jika anda perasan sebarang perubahan pada air kencingyang tidak seolah-olah berpaut dengan ubat atau makan semalam atau bersenam terutamanya jika perubahan yang berlangsung selama lebih banyak yang beberapahari.

Sebelum ini:Berhadapan dengan Anemia akibat penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Hubung kait antara Gout dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala penyakit buah pinggang air kencing

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat