WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Berhadapan dengan Anemia akibat penyakit buah pinggang

2017-12-14 19:43

Berhadapan dengan Anemia akibat penyakit buah pinggangJika anda berfikir buah pinggang mempunyai sedikit kaitan dengan komposisi darah anda, fikirkan sekali lagi. Ada alasan mengapa anemia (kekurangan sel darah merah yang mencukupi) adalah suatu masalah yang tulah pesakit penyakit buah pinggang. Ia hanya tidak bahawa buah pinggang menapis bahan buangan daripada darah dan flush mereka daripada badan. Hakikatnya adalah bahawa buah pinggang merekaadalah sebahagiannya bertanggungjawab untuk komposisi sangat dalam darah.

Buah pinggang memainkan peranan aktif dalam mengekalkan badan, dan salah satu cara ialah untuk menghasilkan hormon yang dipanggil erythropoietin, atau EPO. Hormon ini isyarat badan anda untuk mencipta lebih banyak sel-sel darah merah. Tetapi sudah tentu, apabila buah pinggang menjadi terjejas, mereka kurang mampu membuat hormon. Dan hampir-hampir tidak dapat dielakkan, mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang akan membangunkan anemia hasilnya.

Bagaimana teruk anemia yang akan, dan bagaimana lebih awal itu menjadi ketara, bergantung kepada beberapa faktor lain:

samada orang tersebut adalah wanita;

samada orang tersebut adalah berketurunan Afrika;

sama ada mereka menghidap kencing manis;

yang lima peringkat penyakit buah pinggang yang mereka yang sedang dalam.

Sebaik sahaja seseorang menunjukkan sedikit tanda-tanda masalah buah pinggang,ia adalah idea yang baik untuk menjalani ujian darah serta untuk mengetahui jika sudah ada isu dengan anemia. Malah, ujian darah tetap adalah satu idea yang baik juga, kerana kadang-kadang anemia adalah seseorang tanda pertama bahawa mereka juga mempunyai penyakit buah pinggang di tempat pertama. Tetapi sama ada masalah buah pinggang disahkan terlebih dahulu, atau anemia, masalah ini tidak hanyamenjadi kiri tidak dirawat. Bekalan yang lebih rendah daripada sel darah membuat jantung bekerja lebih keras, dan ini boleh membawa kepada penyakit jantung. Dan itulah perkara terakhir yang seseorang perlu apabila mereka sudah berhadapan dengan penyakit buah pinggang.

Rawatan bagi anemia perlu berlaku bersama-sama dengan rawatan untuk penyakitbuah pinggang. Biasanya doktor akan menetapkan ubat-ubatan yang dipanggil ejen erythropoiesis-merangsang, atau ESAs. Suntikan ini dibuat di bawah bantuan kulitbadan yang mencipta lebih banyak sel-sel darah merah. Dan kerana besi juga diperlukan untuk membuat sel-sel, pesakit akan memerlukan pil iron, dan mungkin jugamahu makan makanan yang kaya besi dengan lebih banyak.

Tiada siapa perlu berjuang melalui lesu dan kelemahan anemia semasa terlibat dalam memerangi penyakit buah pinggang yang utama. Dan tiada siapa patut menambah penyakit jantung ke pertempuran itu sama ada, dengan mengabaikan anemia ini.Syarat-syarat yang tiga ini rapat saling, jadi jika anemia ini boleh diuruskan, ia hanyaboleh membantu jantung dan buah pinggang juga.

Sebelum ini:Masalah Retina dan penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Apa boleh air kencing anda memberitahu anda?

Tag: penyakit buah pinggang simptom penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat