WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Tidur menjejaskan masalah kesihatan buah pinggang menjejaskan

2017-12-14 23:12

Tidur menjejaskan masalah kesihatan buah pinggang menjejaskanTidur selama-lamanya, dan gangguan tidur bertanggungjawab untuk mencabar pelbagai sistem dalam badan, dan mereka mengganggu keseimbangan fungsi kritikal yang dikenali sebagai homeostasis. Sebagai dengan kesihatan pelbagai organ-organlain dalam badan, kesihatan buah pinggang boleh menjadi mangsa dalam masalah tidur.

Buah pinggang adalah dua paling penting kerja organ tubuh yang boleh mengalamikesan jangka panjang akibat tidur yang terganggu. Begitu juga, pucuk buah pinggang secara negatif boleh menjejaskan kualiti tidur dan kuantiti. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa anda menjalani pemindahan ginjal atau mula mengambil pil tidur. Ada rawatan untuk penyakit buah pinggang yang benar-benar menghasilkan keputusan yang baik dalam merawat dan menjana semula walaupun berpenyakit buah pinggang.

HUBUNGAN ANTARA KESIHATAN BUAH PINGGANG & TIDUR KESIHATAN

Dengan setiap hari berlalu, bilangan orang yang didiagnosis dengan masalah buah pinggang semakin meningkat. Ini adalah kerana bilangan gejala-gejala yang bertanggungjawab untuk penyakit buah pinggang adalah amat serupa dengan gejala-gejala lain-lain keadaan yang sering diabaikan sebagai punca bagi masalah kesihatan seseorang. Antara gejala-gejala tersebut terdapat banyak tanda-tanda gangguan tidur:

Keletihan, tenaga yang rendah dan dapat menumpukan perhatian: penyakit buah pinggang, organ-organ membuang toksin dan lebihan cecair dari aliran darah yang kurang berkesan. Justeru itu, ia memperlahankan atau merosakkan sistem fisiologi yang ramai, termasuk mereka yang menyokong proses tidur.

Berpecah-pecah atau tidak cukup tidur: kerana kekotoran dalam aliran darah, badan, yang bergantung kepada hormon yang seimbang dan faktor-faktor darah yang lain, tidak dapat mengekalkan kitaran tidur betul. Sebagai tambahan kepada insomnia, tidak dirawat sekatan tidur ' sleep apnea ' juga boleh membawa kepada kehilangan tidur yang panjang.

IRAMA CIRCADIAN DAN FUNGSI BUAH PINGGANG

Ia adalah diketahui bahawa keupayaan buah pinggang untuk metabolisme nutrien tertentu, seperti natrium dan kalium, dan ubat-ubatan menjalani perubahan antara siang dan malam kerana beralih ke dalam irama circadian. Lain-lain faktor yang bertanggungjawab ialah bahawa badan beralih ke mod yang berbeza terutamanya apabila kita tidur, di mana penyembuhan boleh berlaku.

Walau bagaimanapun, apabila tubuh manusia mengalami Kesihatan buah pingganglemah, organ-organ gagal untuk membuang penapisan berkesan. Inilah lagi bertanggungjawab kepada masalah tidur.

RAWATAN PENYAKIT BUAH PINGGANG DAN INSOMNIA

Insomnia adalah sangat berleluasa di kalangan pesakit penyakit buah pinggang yang menggunakan hemodialisis. Hemodialisis ialah satu terapi yang penting untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang yang teruk. Ia melakukan kerja mengeluarkan bahan buangan dan cecair yang berlebihan daripada darah apabila buah pinggang gagal untuk melakukan kerja yang penting ini. Lebih daripada separuh pesakit yang menjalani hemodialisis dilaporkan mengalami masalah seperti tidur atauberlebihan sleepiness siang hari.

MENENGAH WAKTU MALAM ENURESIS (SNE) DAN ' SLEEP APNEA ' TIDUR

Lebih dikenali sebagai kencing malam, masalah ini biasanya berlaku pada orang dewasa yang mengawal fungsi pundi kencing pada waktu malam, tetapi mengalami masalah dengan pucuk pundi kencing kerana mereka tidur. Enuresis waktu malam sekunder (SNE) boleh menjadi hasil banyak masalah asas. Tinggi dalam senarai ialah dengkur dan sekatan tidur ' sleep apnea ' (OSA). Mujurlah, merawat ' sleep apnea ' tidur boleh menyelesaikan masalah SNE bagi kebanyakan orang.

PREVALENS CKD ANTARA PENGHIDAP GANGGUAN TIDUR

Pesakit yang menghidap CKD maju akan lebih cenderung untuk mengalami salah satu atau lebih lain-lain gangguan tidur. Ini termasuklah keterbalikan dalam pola tidursiang malam, kitaran tidur tidur, patah jatuh masalah berkaitan dengan tidur ' sleep apnea ', atau Sindrom Kaki Resah. Rawatan untuk penyakit buah pinggang akan membuat dialisis atau buah pinggang PERMINDAHAN satu perkara yang sebelum ini.Oleh yang demikian, mengamalkan gaya hidup yang mudah, mengambil tablet ataukapsul Kundan pusat penjagaan buah pinggang selepas berunding, dan menjaga diri anda sihat.

Sebelum ini:Hubung kait antara Gout dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Rawatan untuk penyakit buah pinggang bagi mereka yang menghidap obesiti

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala simptom penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat