WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Pesakit penyakit ginjal betul rasa buruk dalam mulut mereka

2018-02-23 22:11

Ramai orang dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD), terutamanya yang mengalami dialisis, adu mempunyai buruk rasa dan bau dalam mulut mereka. Adalahdipercayai bahawa ini berlaku kerana tidak cukup Urea Nitrogen (BUN) yang dikeluarkan daripada darah pada masanya, dan urea yang rosak kepada bentuk ammonia. Rasa buruk dalam mulut anda boleh menyebabkan anda hilang selera makan anda dan juga boleh menyebabkan anda muntah. Oleh itu, mengambil langkah-langkah yang proaktif untuk mengurangkan gejala-gejala ini adalah sangat penting untuk kesejahteraan anda. Selain itu, perubahan rangka berlaku kerana badan anda tidak mungkin mampu untuk menyerap kalsium dengan betul. Orang-orang denganpenyakit buah pinggang kronik (CKD) akan diketahui kehilangan tulang dari rahangmereka dan gigi menjadi longgar dan sakit.

Terdapat pelbagai komplikasi penyakit buah pinggang yang mempengaruhi rawatan gigi anda. Antaranya anorexia, anemia, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung, serta xerostomia (kering mulut), penyakit periodontal (gusi), gigi yang longgar,kehilangan gigi, dan bengkak mulut dan kelenjar air liur. Di antara gejala-gejala inidisebabkan oleh penyakit itu, tetapi orang lain boleh disebabkan oleh ubat-ubatandan lain-lain Rejimen pelan rawatan anda.

Pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang pertama perlu ingat untuk menghapuskan lidah mereka sering apabila memberus gigi mereka. Selain itu,mengehadkan pengambilan protein anda kerana urea nitrogen adalah produk akhir protein, dan dengan membataskan ia anda akan mengurangkan kepekatan nitrogen urea dalam darah. buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa jika anda berada di dialisis, anda harus melawat doktor gigi anda dengan kerap. Beliau perlu berhati-hati mempertimbangkan ubat-ubatan yang anda sedang dan bagaimana anda metabolisme mereka sebelum menetapkan sebarang ubat-ubatan tambahan, rasa sesetengah ubat-ubatan boleh membina dalam badan anda sehingga anda rawatan dialisis yang seterusnya.

Sebelum ini:Hyperparathyroidism penyakit buah pinggang boleh melemahkan kesan

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit ginjal cara semula jadi meningkatkan kesihatan gigi dan meningkatkan pemindahan

Tag: tanda-tanda penyakit buah pinggang simptom Buruk selera

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat