WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Lebih rendah Extremities penglihatan dalam pesakit buah pinggang

2018-01-10 00:58

Lebih rendah Extremities penglihatan dalam pesakit buah pinggangPrestasi merosot Extremities rendah yang dikaitkan dengan kematian pesakit CKD

Individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) telah meningkat risiko menjadi Kurang Upaya seperti warga tua atau uzur dan tenat akibat masalah jantung. Manakala ujian prestasi fizikal sering dilakukan pada warga tua untuk menilai frailty dan tahap kesihatan keseluruhannya, ia jarang dilakukan di tolak umur pesakit CKD untuk mengetahui sama ada mereka berada di berisiko tinggi mati awal.

Dalam usaha untuk mengkaji isu ini, penyelidikan diikuti 385 pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), tanpa angin ahmar, dan pada purata umur 61years lama. Mereka kelihatan berjalan kaki kekuatan kelajuan dan genggaman. Antara penemuan-penemuan penting: prestasi hujung yang lebih rendah adalah 30% kurang daripada yang dijangkakan, tetapi kekuatan genggaman bertemu dengan jangkaan. Juga setiap meter 0.1 setiap kelajuan berjalan lebih perlahan kedua dikaitkan dengan 26% lebih tinggi risiko untuk kematian berbanding purata tiga tahunsusulan. Akhirnya, menambah kelajuan berjalan ke ujian makmal biasa fungsi buah pinggang dengan ketara meningkatkan jangkaan untuk kadar kematian.

Keputusan menunjukkan bahawa prestasi fizikal cacat extremities yang lebih rendah pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), dan amat berkaitan dengan kematian awal. Dapatan kajian mencadangkan bahawa pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) mengesyorkan bahawa pembekal penjagaan kesihatan mereka menjalankan ujian kekuatan secara berkala untuk menentukan bagaimana keberatan sebenarnya diberikan oleh penyakit buah pinggang kronik.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dan tekanan darah

Artikel seterusnya:Hyperparathyroidism penyakit buah pinggang boleh melemahkan kesan

Tag: penyakit buah pinggang gejala Extremities

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat