WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Penyakit buah pinggang dan tekanan darah

2018-01-09 00:11

Penyakit buah pinggang dan tekanan darahBuah pinggang kronik (CKD) penyakit pesakit perlu Track mereka tekanan darah nombor

Tekanan darah normal julat dari 120/80 hingga 129/84, dan tekanan darah dikira tinggi jika ia jatuh antara 140/90 dan 159/99. Tekanan darah tinggi adalah salah satu punca utama penyakit buah pinggang kerana ia boleh merosakkan pembuluh darah di buah pinggang, yang menghalang mereka daripada mengeluarkan bahan buangan dan cecair daripada tubuh. Ini kemudian menjadi suatu kitaran berbahaya kerana cecair tambahan yang terkandung dalam saluran darah yang akanmeningkatkan tekanan darah anda. Individu-individu yang menderita dengan kegagalan buah pinggang, secara konsisten tekanan darah tinggi boleh mempunyai kesan sampingan yang dahsyat seperti strok atau penyakit jantung.

Kita tahu bahawa kira-kira 30 peratus daripada penduduk penyakit buah pinggang mempunyai tekanan darah tinggi, dan ia dianggarkan bahawa dalam orang-orang yang berumur lebih 65 mereka boleh mencecah 40%. Jika terdapat campur tangan tunggal yang orang-orang yang menderita dengan penyakit buah pinggang mahu mengambil, tekanan darah tinggi akan menjadi yang paling mudah untuk sasaran.

Tekanan darah tinggi boleh diklasifikasikan sebagai sederhana, sederhana atau teruk, dan rawatan adalah biasanya gabungan pemakanan, senaman dan terapi Pharmco (rawatan penyakit melalui ubat-ubatan). Aktiviti fizikal sederhana telah menunjukkan hasil yang baik untuk hipertensi seperti berjalan, menari dan berenang. Mereka semua mempunyai kesan yang positif dan serta-merta pada merendahkan tekanan darah. Berita baik adalah bahawa tekanan darah tinggi boleh dicegahdan dirawat.

Selain aktiviti fizikal, tekanan darah boleh dikurangkan dengan mengurangkan pengambilan garam, Makan diet yang seimbang, Hadkan penggunaan alkohol, mengekalkan berat badan yang sihat, dan mengelakkan penggunaan tembakau. Ia adalah penting bagi orang-orang yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik tahu bilangannya, dan mula menetapkan matlamat yang munasabah untuk mengurangkan tekanan darah tinggi, jika pertempuran untuk mengalahkan tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggang kronik adalah untuk dimenangi.

Sebelum ini:Berapa lama orang dengan kegagalan buah pinggang boleh tinggal dialisis

Artikel seterusnya:Lebih rendah Extremities penglihatan dalam pesakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Tekanan darah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat