WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Berapa lama orang dengan kegagalan buah pinggang boleh tinggal dialisis

2018-01-04 19:15

Berapa lama orang dengan kegagalan buah pinggang boleh tinggal dialisisBerapa lama orang dengan kegagalan buah pinggang boleh tinggal dialisis

Salah satu daripada orang-orang soalan yang paling kerap mereka dengan kegagalan ginjal bertanya setelah mula dialisis, "berapa lama boleh saya tinggal dialisis?" Jawapan kepada soalan ini sangat berbeza di antara individu-individu tertentu yang mempunyai kegagalan buah pinggang.

Jangka hayat purata rakyat dengan kegagalan buah pinggang dialisis

Perubahan purata jangka hayat untuk individu dalam persekitaran yang berbeza, dan bergantung kepada keadaan kesihatan mereka. Keletihan, tekanan darah tinggi, kencing manis dan pelbagai komplikasi lain semua boleh menyumbang untuk memendekkan jangka hayat seseorang. Bagi memastikan kehidupan yang berpanjangan dan bertambah baik manakala pada dialisis, anda boleh mempertimbangkan strategi-strategi berikut:

Mengawal risiko terbesar

Tekanan darah tinggi, kencing manis, proteinuria dan hematuria adalah semua risiko tinggi untuk memburukkan lagi keadaan perubatan individu, supaya mengawal mereka dengan berkesan dan tepat pada masanya adalah sangat perlu untuk hidup lebih lama. Diet yang sihat dan ubat-ubatan yang betul adalah juga berguna untuk mengawal komplikasi ini.

Makan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan vitamin, terutama vitamin C

Penyelidikan menunjukkan vitamin C mempunyai manfaat besar daripada memperbaiki fungsi buah pinggang pesakit dan merendahkan tahap creatinine tinggi.Buah-buahan seperti kiwi dan cranberry, dan sayur-sayuran semua boleh membantu orang-orang yang melambatkan perkembangan keadaan mereka.

Dengan rawatan yang betul dan gaya hidup yang sihat, pesakit dengan kegagalan buah pinggang tidak perlu peduli dengan soalan, "berapa lama boleh dengan kegagalan ginjal tinggal dialisis?" Jika mereka terus mendidik diri mereka dengan maklumat yang dikemas kini, boleh guna yang mereka mengaplikasi dalam kehidupan seharian mereka, pesakit-pesakit ini boleh hidup lama dan memenuhi kehidupan.

Sebelum ini:Buah pinggang penyakit pesakit mati akibat penyakit kardiovaskular

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dan tekanan darah

Tag: Dialisis kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat