WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Buah pinggang penyakit pesakit mati akibat penyakit kardiovaskular

2018-01-04 19:12

Buah pinggang penyakit pesakit mati akibat penyakit kardiovaskularKebanyakannya dengan Disease(CKD) buah pinggang kronik yang meninggal dunia akibat penyakit kardiovaskular dan bukannya penyakit buah pinggang

Pesakit kronik buah pinggang Disease(CKD) adalah lebih berisiko untuk menghidap penyakit kardiovaskular berbanding yang lain. Penyakit kardiovaskular yang akaun bagi lebih daripada separuh daripada semua kematian di kalangan penghidap kegagalan buah pinggang. Walaupun penekanan melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang kronik, ia perlu dihayati bagi ramai pesakit ianya penting untuk menangani faktor risiko kardiovaskular mereka untuk mencegah kematian kardiovaskular yang awal.

Sebaik sahaja pesakit sampai ke peringkat akhir penyakit buah pinggang (CKD peringkat 5), dan masukkan dialisis program mereka mempunyai kadar bagaimanapun kematian kardiovaskular dengan mereka yang bongsu umur lingkungan < 25 tahun yang mempunyai kadar kematian kardiovaskular yang setaraf 75-85- tahunkanak-kanak berusia dalam masyarakat umum. Oleh itu tiada kini semakin berminat status kardiovaskular pesakit dengan peringkat awal CKD di mana usaha-usaha boleh dibuat untuk mengelakkan penyakit kardiovaskular daripada berlaku. Pada pesakit dengan penyakit buah pinggang biologi asas penyakit kardiovaskular punca mungkin sama dengan apa yang pesakit tanpa penyakit buah pinggang, tetapi ia akan tampak lebih banyak faktor risiko yang terlibat berbangkit daripada pucuk buah pinggang. Faktor-faktor risiko untuk pesakit-pesakit kronik buah pinggang Disease(CKD) mengenai penyakit kardiovaskular termasuk:

Tekanan darah tinggi

Buah pinggang adalah penting dalam mengawal tekanan darah dengan mengawal renin (protein yang dikeluarkan oleh sel-sel buah pinggang Khas) pengeluaran.Bilakah gagal buah pinggang mereka boleh melepaskan renin terlalu banyak, yang boleh membawa kepada tekanan darah tinggi. Tekanan darah tinggi bermaknadarah menghasilkan daya yang berlebihan pada saluran darah. Tentera kerosakan saluran darah pada organ-organ, seperti jantung yang meningkat.

Tahap Homocysteine tinggi

Sihat buah pinggang mengawal jumlah homocysteine (asid amino) di dalam darah dengan mengalih keluar sebarang lebihan. Paras homocysteine boleh merosakkan lapisan saluran darah, membuat seseorang yang terdedah kepada darah beku yang meningkatkan risiko strok dan serangan jantung.

Anemia

Kegagalan buah pinggang menyebabkan kekurangan erythropoietin (EPO) yang membawa kepada anemia (ketidakmampuan untuk menghasilkan jumlah sel darah merah yang mencukupi). Oleh itu, tanpa cukup hormon, EPO, seseorang tidak akan mempunyai bekalan darah dan oksigen yang diperlukan untuk mengelakkan serangan jantung.

Kencing manis

Kencing manis bermaksud gula darah yang tinggi, yang boleh menyebabkan kerosakan pada saluran darah di buah pinggang. Dengan itu, memberi kesan kepada buah pinggang (neuropati kencing manis) dan jantung, menyebabkan penyakitkardiovaskular.

Pesakit penyakit buah pinggang kronik mestilah rajin dalam mengambil langkah-langkah yang sesuai untuk mengurangkan risiko kardiovaskular. Ini boleh dicapaidengan bekerja dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk menyesuaikan praktikal "hidup sihat" pelan rawatan.

Rujukan: Wright, Gregory, dan Alastair Hutchison. "ABSTRAK." Pusat kebangsaan bagi maklumat Bioteknologi. Perpustakaan Perubatan negara Amerika Syarikat

Sebelum ini:Keretakan dalam penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Berapa lama orang dengan kegagalan buah pinggang boleh tinggal dialisis

Tag: penyakit buah pinggang tanda-tanda penyakit buah pinggang penyakit kardiovaskular

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat