WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Keretakan dalam penyakit ginjal kronik

2018-01-04 19:08

Keretakan dalam penyakit ginjal kronikStatistik membimbangkan keretakan dalam masyarakat CKD

Kadar patah pinggul antara pesakit-pesakit dialisis yang lebih tua adalah masih lebih tinggi sekarang daripada itu pada 1990-an, tetapi keretakan yang kurang berpotensi membawa maut daripada mereka sekali, penyelidik dilaporkan.

Kadar patah pinggul pesakit tersebut terus meningkat sehingga tahun 2004, apabila kadar adalah 41% lebih tinggi daripada tahun 1996, dan sejak kemudian dengan kadar menurun daripada puncak itu, tetapi masih merupakan 25% lebih tinggi dari itu pada tahun 1996. Kematian 30 hari selepas patah pinggul berkurang daripada 20% pada tahun 1996 kepada 16 peratus pada 2009.

Penyelidik menegaskan, "kadar insiden patah pinggul kekal melebihi hari pesakit sampai penyakit buah pinggang peringkat akhir pada tahun 1996, walaupun pelbagai tujuan penambahbaikan dalam pengurusan penyakit buah pinggang kronik penyakit-mineral dan tulang." Umur tidak muncul untuk memainkan peranan dalam hasil sebagai pesakit yang memulakan dialisis pada tahun 1996-1999 telah mencecah umur median 75 tahun, dan orang-orang dalam tahun 2005-2009 adalah kira-kira berumur 77 tahun.

"Apa kajian ini memberitahu saya," kata Allan Jhagroo, MD, Penolong Profesor perubatan di University of Wisconsin, Madison, "adalah bahawa kami benar-benar tidak melakukan pekerjaan yang sangat baik dalam mencegah keretakan dalam pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir. Manakala kadar patah meningkatkan tempahan, kami masih belum mendapat kembali di mana kita adalah lebih dari 15 tahun yang lalu."

Pengurangan 30 hari kematian mungkin disebabkan oleh rawatan yang lebih baik selepas patah komplikasi. Orang benar-benar tidak mati dari keretakan pinggul. Mereka yang meninggal dunia akibat serangan jantung atau radang paru-paru atau perkara-perkara seperti itu. Ia mungkin mengambil penjagaan yang mereka terima untuk perkara-perkara yang akan menyebabkan penurunan kematian.

ESRD pesakit adalah lima kali lebih cenderung mengalami patah pinggul daripada umur dan jantina dipadankan sihat apabila dewasa kelak. Selama ini, rawatan untuk mengelakkan keretakan telah ditambah ke pesakit sembuh, termasuk vitamin D, noncalcium-mengandungi pengikat fosfat dan calcimimetics.

Sebelum ini:Pucuk vaskular akses dengan ketaranya oleh Vitamin D

Artikel seterusnya:Buah pinggang penyakit pesakit mati akibat penyakit kardiovaskular

Tag: penyakit buah pinggang kronik gejala tanda-tanda penyakit buah pinggang Patah tulang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat