WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Pucuk vaskular akses dengan ketaranya oleh Vitamin D

2018-01-04 00:26

Pucuk vaskular akses dengan ketaranya oleh Vitamin DPenyelidik melaporkan bahawa tambahan vitamin D dikurangkan risiko komplikasi dengan akses vaskular kalangan pesakit dialisis yang menghidapi diabetes jenis 2. Ia telah mendapati bahawa rawatan dengan vitamin D2 dikaitkan dengan ketara mengurangkan risiko capaian vaskular pucuk.

Akses vaskular dialisis boleh bermasalah terutamanya untuk pesakit-pesakit dengan kencing manis, yang sudah pun berisiko untuk hasil yang lebih teruk lagi vaskular. Komplikasi ini biasanya disebabkan oleh hyperplasia (RCMO) dalam neointimal berhampiran rasuah atau fistula. Sel-sel yang paling dalam luka neointimal sel-sel otot licin atau pelopor daripadanya, dan mereka mempunyai satu enzim yang menukarkan vitamin D2 untuk vitamin D3. Penyelidik menjelaskan bahawa ciri-ciri ini mungkin membolehkan tambahan vitamin D untuk menyekat pembiakan sel vaskular otot licin.

Kajian mendapati bahawa, bertentangan dengan penemuan terlebih dahulu, "mempunyai kencing manis tidak dikaitkan dengan peningkatan risiko untuk disfungsi (RCMO) dalam arteri." Tetapi, mereka faulted bilangan pesakit kencing manis yang menyiapkan kajian tersebut yang menyebabkan keputusan yang rendah. Walau bagaimanapun, terdapat peningkatan dalam vaskular bagi pesakit yang menghidap diabetes kerana mengambil vitamin D2 ketara mengurangkan risiko capaian vaskular pucuk.

Tamim Naber, MD, nephrologist di Group MedAmerica di Ventnor, N.J., yang tidak terlibat dalam kajian itu, berkata mengurangkan vaskular akses adalah hanya salah satu daripada banyak kelebihan, termasuk peningkatan dalam penyakit jantung, ditawarkan oleh merawat pesakit kencing manis dengan vitamin D. Beliau juga mengingatkan bahawa jika pesakit dirawat dengan lebih banyak vitamin D, mereka perlu mencari "perubahan fosforus dan kalsium, kerana rawatan dengan vitamin D boleh meningkatkan fosforus dan kalsium."

Sebelum ini:Kadar tinggi penyakit gusi pada pesakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Keretakan dalam penyakit ginjal kronik

Tag: penyakit buah pinggang Vitamin D

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat