WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Kadar tinggi penyakit gusi pada pesakit buah pinggang

2018-01-04 00:23

Kadar tinggi penyakit gusi pada pesakit buah pinggangMenurut pengkaji, individu yang mempunyai penyakit buah pinggang mempunyai lebih banyak risiko penyakit periodontal disebabkan oleh tahap yang lebih rendah berbanding individu yang mempunyai tahap biasa vitamin D. vitamin d, Selain itu, pesakit menghidap periodontitis yang cenderung untuk mempunyai tahap Interleukin-6 (petanda keradangan), yang lebih tinggi berbanding pesakit tanpa periodontitis. Selain itu, mereka mendapati, pesakit dengan periodontitis cenderung untuk mempunyai tahap cathelicidin (protein untuk antimikrobial yang berfungsi sebagai antibiotik yang semulajadi,) yang lebih rendah. Berbanding dengan pesakit dengan gusi yang sihat.

Kekurangan vitamin D adalah berkaitan dengan periodontitis kronik pada pesakitdengan penyakit buah pinggang belum di dialisis. Persatuan ini seolah-olah diantarai melalui penjejasan nilai penjelasan jangkitan bakteria disebabkan oleh penurunan dalam pengeluaran cathelicidin.

Individu dengan penyakit buah pinggang yang mempunyai tahap rendah vitaminD, juga mempunyai tahap cathelicidin yang rendah, dan ini predisposes terlebih dahulu untuk mempunyai kekerapan tinggi periodontitis dan juga tahap keterukan penyakit gusi yang lebih tinggi.

Kajian ini mencapai kesimpulan yang munasabah bahawa kekurangan vitamin d boleh membawa kepada masalah periodontal. Ini adalah sesuatu yang layak memberi pertimbangan, dan perlu dibincangkan dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk dimasukkan ke dalam pelan rawatan anda.

Sebelum ini:Terlalu banyak kalium (hyperkalemia) adalah merbahaya untuk pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pucuk vaskular akses dengan ketaranya oleh Vitamin D

Tag: penyakit buah pinggang gejala Penyakit gusi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat