WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Terlalu banyak kalium (hyperkalemia) adalah merbahaya untuk pesakit penyakit buah pinggang

2018-01-04 00:10

Terlalu banyak kalium (hyperkalemia) adalah merbahaya untuk pesakit penyakit buah pinggangKalium adalah kritikal bagi fungsi biasa di otot-otot, jantung dan saraf. Ia memainkan peranan penting dalam mengawal aktiviti otot licin (seperti otot terdapat disaluran penghadaman) dan rangka otot (otot extremities dan torso), serta otot-otot jantung. Hal ini juga penting untuk biasa penghantaran isyarat elektrik seluruh sistem saraf. Tahap darah biasa kalium (3.5 kepada 5.2) adalah kritikal untuk mengekalkan jantung yang biasa.

Individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) sering mempunyai tahap kalium darah tinggi (hyperkalemia). Apabila individu telah mencapai penyakit ginjal tahap akhir (ESRD) buah pinggang mereka tidak dapat keluarkan kalium yang berlebihan dari darah yang boleh membawa kepada serangan jantung dan kematian. Oleh itu, langkah-langkah awal dan wajar harus diambil.

Kadang-kadang orang dengan CKD juga boleh membangunkan darah rendah kalium (hypokalemia) disebabkan oleh pengambilan yang tidak mencukupi itu, cirit-birit, muntah-muntah dan diuretics. Walau bagaimanapun, mempunyai kalium darah tinggi yang paling lazim yang mencabar. Jika anda menderita dengan tahap kalium yang tinggi, buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda semak dengan pakar pemakanan anda untuk memastikan bahawa pelan rawatananda termasuk diet rendah-kalium untuk membetulkan gejala dan komplikasi dari hyperkalemia. Untuk mengurangkan apa-apa kerosakan tambahan, anda perlu menghadkan pengambilan makanan, buah-buahan dan sayur-sayuran yang tinggi dalam kalium alpukat, tarikh, raisins, limau gedang, aprikot, cendawan, keledekdan bayam.

Potasium memainkan peranan penting dalam mengawal selia tisu otot dan mengekalkan kira-kira pelbagai proses badan. Kalium yang terlalu banyak atau terlalu sedikit menjejaskan cara anda fungsi saraf dan otot. Secara khususnya, kalium yang berlebihan menyebabkan otot jantung untuk mengurangkan aktiviti, yang boleh membawa kepada serangan jantung. Nota, walaupun kecil perubahan dalam tahap kalium anda boleh mempunyai kesan yang serius dalam saraf dan fungsi otot, jadi tiada siapa harus mengambil kalium tambahan tanpa perundingan Nephrologist mereka.

Sebelum ini:Top 7 Petua untuk melegakan gatal-gatal kulit dalam penyakit buah pinggang cepat

Artikel seterusnya:Kadar tinggi penyakit gusi pada pesakit buah pinggang

Tag: penyakit ginjal gejala Potassium hyperkalemia

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat