WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Apakah darah dalam air kencing?

2018-01-03 02:14

Apakah darah dalam air kencing?Melalui darah dalam air kencing biasanya keputusan air kencing beralih TV warnamerah atau coklat. Walaupun ini boleh membimbangkan, ia adalah sering tidak disebabkan oleh keadaan yang serius. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk berjumpa doktor sekiranya anda melihat darah dalam air kencing anda untuk menentukan punca-punca ini. Darah dalam air kencing boleh disebabkan oleh beberapa sebab, yang akan dibincangkan di bawah.

Selain itu, sesetengah orang mempunyai kesan sangat kecil darah dalam air kencing mereka yang tidak dapat dilihat tetapi boleh didapati apabila dipstick yang dimasukkan ke dalam sampel air kencing mereka.

Pemahaman air kencing dan pundi kencing

Buah pinggang anda membuat air kencing secara berterusan. Meleleh air kencing sentiasa lulus kepada pundi kencing anda ke bawah tiub dari buah pinggang ke pundi kencing (ureters anda). Menjadikan jumlah air kencing bergantung kepada berapa banyak anda minum, Makan dan keringat yang berbeza.

Saluran kencing

Pundi kencing anda diperbuat daripada otot dan menyimpan air kencing. Ia mengembang seperti belon yang kerana ia mengisi dengan air kencing. Salur keluar bagi air kencing (uretra anda) biasanya sentiasa tertutup. Ini dibantu oleh otot-otot di bawah pundi kencing anda yang mengelilingi dan menyokong uretra anda (otot lantai pelvik).

Apabila isipadu tertentu air kencing berada dalam pundi kencing anda, anda sedar bahawa pundi kencing anda menjadi penuh. Apabila anda pergi ke tandas untuk membuang air kecil, otot pundi kencing anda squeezes (kontrak) dan uretra dan otot lantai pelvik anda berehat untuk membolehkan air kencing mengalir keluar.

Sebelum ini:Apakah keputusan dipstick air kencing menguji dalam penyakit buah pinggang?

Artikel seterusnya:Apa itu haematuria?

Tag: air kencing darah dalam air kencing

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat