WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Pengenalan kepada Electrolytes dan penyakit buah pinggang

2017-12-14 19:27

Pengenalan kepada Electrolytes dan penyakit buah pinggangSatu topik yang sering datang berhubung dengan penyakit buah pinggang adalah electrolytes. Mereka memainkan peranan penting di dalam badan, dan terutamanyaberhubungan kerosakan buah pinggang. Tetapi apakah mereka, dan apa yang harusmereka benar-benar lakukan? Kita akan meneroka topik ini dalam beberapa ansuran, cuba untuk menerangkan bagaimana electrolytes berfungsi, dan kenapa tahap mereka adalah penting untuk memantau apabila anda mempunyai penglihatan buah pinggang.

Electrolytes adalah bahan yang elektrik dikenakan, atau terion. Kerana bayaran ini, iaboleh membawa impuls elektrik di sepanjang saraf dan otot. Bahan ini adalah, padahakikatnya, apa yang membuat kebanyakan bahagian fungsi badan sekali. Dan jikamereka tidak hadir dalam tahap yang sesuai, atau jenis tertentu daripada baki, badan mula menanggung akibatnya.

Jadi sebagai contoh, anda mungkin mempunyai beberapa electrolytes yang dibawabersama-sama di dalam darah, dan mereka akan melalui membran dan dinding seldalam tisu otot, menghantar impuls yang membuat kontrak tisu. Pengecutan otot bergantung pada kewujudan tiga electrolytes khususnya: kalsium (Ca2 +), natrium (Na +) dan kalium (K +), plus atau tolak nilai-nilai yang menunjukkan apa macam ionmerekalah. Mengurangkan tahap tiga ini terlalu banyak, atau meletakkan mereka keseimbangan dan fungsi otot mengalami.

Jadi bagaimana ini tidak berkait dengan penyakit buah pinggang? Buah pinggangmemainkan peranan penting dalam mengawal cecair (yang mengandungi electrolytes) dalam badan. Jadi apabila buah pinggang akan terjejas atau gagal, ini sering melemparkan keluar baki, atau mengakibatkan suatu amat electrolytes beberapa. Jikamasalah ini tidak ditangani, bahagian-bahagian lain badan boleh terjejas dengan cara yang serius, sesetengah daripada mereka yang berpotensi membawa maut.

Dalam beberapa ansuran berikutnya, kita akan membincangkan jenis masalah elektrolit yang paling dikaitkan dengan penyakit buah pinggang yang khusus. Kita akanmelihat gejala-gejala, tetapi kami juga akan cuba untuk Cari jalan untuk memulihkan tahap elektrolit dan kembali kepada kira-kira yang lebih selamat, lebih sihat.

Sebelum ini:Menaikkan buah pinggang pesakit Sabit tahap boleh boleh berisiko

Artikel seterusnya:Kalsium, fosforus dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Electrolytes

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat