WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Apa masalah boleh menyebabkan ia bukan penyakit buah pinggang?

2018-01-03 01:12

Apa masalah boleh menyebabkan ia bukan penyakit buah pinggang?Retensi cecair (ia bukan) boleh disebabkan oleh pelbagai keadaan. Ia bukan mungkin disebabkan oleh perlu menghabiskan masa lama duduk atau perlu baring diatas katil (lumpuh). Vena varikos dan kehamilan adalah penyebab utama ia bukan. Ia bukan juga boleh disebabkan oleh syarat-syarat yang serius seperti jantung, penyakit hati atau penyakit buah pinggang.

Punca tidak diketahui (idiopathic)

Ia bukan idiopathic adalah istilah bagi retensi cecair yang ia bukan disebabkan oleh keadaan perubatan yang dikenali. Ia paling biasa di kalangan wanita dan kadang-kadang boleh memburukkan lagi dengan usia. Walaupun terdapat penawar untuk ia bukan idiopathic, mempunyai diet yang sihat yang kurang garam boleh membuat satu perbezaan yang nyata.

Ramai orang dengan retensi cecair yang berlebihan berat badan dan mengurangkan berat badan boleh membuat satu perbezaan yang besar untuk meningkatkan yang ia bukan. Kehilangan berat badan secara beransur-ansur (dan bukannya berpuasa dan bingeing) adalah disyorkan. Stoking sokongan dan senaman yang kerap adalah juga bermanfaat. Mengelakkan jangka panjang tetap juga boleh membantu.

Kegagalan jantung

Untuk koleksi lebihan kembali cecair dalam paru-paru (ia bukan pulmonari) selalunya disebabkan oleh kegagalan jantung. Bendalir mengumpul dalam kantung udara banyak (alveoli) paru-paru, menjadikan ia sukar untuk bernafas. Apabila jantung tidak dapat mengepam darah ke dalam badan dengan berkesan, meningkatkan jumlah darah di urat-urat yang membawa darah melalui paru-paru sebelah kiri jantung. Kerana peningkatan tekanan dalam saluran darah ini, cecair ditolak ke dalam alveoli di paru-paru. Bendalir ini mengurangkan pergerakan oksigen biasa melalui paru-paru, yang boleh menyebabkan sesak nafas.

Angio-ia bukan

Angio-ia bukan merupakan satu keadaan yang boleh menyebabkan bengkak lebih mendalam lapisan kulit. Ini termasuk dermis dan tisu-tisu subcutaneous. Ia jugamemberi kesan kepada tisu-tisu hanya di bawah lapisan airways, mulut dan usus (tisu submucosal).

Dalam kebanyakan kes terdapat punca tidak diketahui dan ia adalah tidak jelas mengapa ia berlaku. Ini dipanggil idiopathic angio-ia bukan. Walaupun punca tidakjelas, dalam sehingga separuh daripada kes-kes yang ada link ke satu gangguan autoimun. Ini termasuklah urticaria kronik, systemic lupus erythematosus (SLE), atau untuk mengambil underactive kelenjar Tiroid (thyroiditis, Hipotiroidisme). Dalam sesetengah kes tiada diketahui pencetus yang boleh menyebabkan pelepasan histamine, yang membawa kepada bengkak tisu angio-ia bukan. Ini termasuk reaksi alahan dan reaksi alahan terhadap ubat-ubatan.

Sebab-sebab lain mungkin ia bukan termasuk anemia, kehamilan dan sesetengahpenyakit buah pinggang. Darah beku di kaki (kaedah temubual mendalam urat) boleh membuat pusingan (dengan darah beku) membengkak.

Doktor juga mahu tahu Bilakah anda mula sedar yang ia bukan, berapa lama ia berlangsung selama masa dan apakah anda mempunyai apa-apa gejala-gejala lain. Ia adalah penting untuk menyebut jika anda sudah mula apa-apa ubat baru. Anda akan diberi pemeriksaan fizikal paru-paru, jantung dan tekanan darah serta bahagian yang bengkak. Anda mungkin akan diminta untuk sampel air kencing danperlu menjalani ujian darah. Anda mungkin memerlukan ujian lanjut jantung anda, dan dada dengan sinar-x.

Sebelum ini:Apakah ia bukan penyakit buah pinggang kronik?

Artikel seterusnya:Apakah keputusan dipstick air kencing menguji dalam penyakit buah pinggang?

Tag: Sebab ia bukan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat