WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Apakah ia bukan penyakit buah pinggang kronik?

2018-01-03 01:10

Apakah ia bukan penyakit buah pinggang kronik?Borang edema pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kerana dua sebab: berat kerugian protein dalam air kencing. Fungsi yang Kurang Upaya penglihatanginjal (buah pinggang).

Berat kehilangan protein dalam air kencing

Dalam keadaan ini, pesakit mempunyai fungsi buah pinggang yang normal atau agak biasa. Kehilangan berat protein dalam air kencing (lebih 3.0 gram sehari) dengan edema yang disertakan adalah digelar Sindrom nephrotic. Sindrom nephrotic mengakibatkan pengurangan kepekatan albumin dalam darah (hypoalbuminemia). Sejak albumin membantu mengekalkan isipadu darah dalam saluran darah, berlaku penurunan sebanyak bendalir dalam saluran darah. Buah pinggang kemudian mendaftar yang tiada kesusutan jumlah darah dan, oleh itu, cuba untuk mengekalkan garam.

Apakah ia bukan?

Ia bukan merupakan cecair dalam ruang di antara sel-sel badan. Cecair yang bocor keluar dari sel-sel yang rosak. Cecair tidak boleh hanya disalirkan dengan jarum dan tidak boleh diperbaiki jika anda mengambil 'pil air' (diuretics).

Jenis-jenis ia bukan termasuk:

Idiopathic - punca tidak diketahui.

Pemandu - retensi cecair di bahagian tertentu badan. Ianya biasanya disebabkan oleh kecederaan atau reaksi alahan.

Generalised - menjejaskan seluruh badan. Ia biasanya menyebabkan pergelangan kaki bengkak selepas mata bengkak dan berdiri selepas berbaring untuk sementara waktu. Ini mungkin disebabkan oleh keadaan jantung yang asas.

Serebral ia bukan - cecair pada otak, biasanya disebabkan oleh jangkitan (meningitis) atau penyakit serius otak (strok atau brain tumor).

Pulmonari ia bukan - cecair di paru-paru, biasanya disebabkan oleh penyakit jantung.

Lymphoedema - kebanjiran cecair limfa apabila saluran limfa rosak - contohnya, selepas pembedahan kanser payudara.

Yang terjejas oleh ia bukan?

Wanita adalah lebih mudah daripada lelaki untuk retensi cecair (ia bukan). Hormon perempuan (progesteron) cenderung menyebabkan retensi cecair supaya sesetengah wanita perasan bengkak pergelangan kaki hanya sebelum datang haid. Ia bukan boleh berlaku buat pertama kalinya pada umur apa-apa jika anda mempunyai reaksi alahan atau menjadi anemia. Orang tua boleh membangunkan ia bukan, seperti yang mereka duduk untuk tempoh yang lama. Mereka juga adalah lebih cenderung untuk mempunyai asas keadaan jantung atau buah pinggang yang boleh menyebabkan ia bukan.

Sebelum ini:Pengurusan microalbuminuria penyakit buah pinggang kronik (CKD)

Artikel seterusnya:Apa masalah boleh menyebabkan ia bukan penyakit buah pinggang?

Tag: penyakit buah pinggang kronik Ia bukan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat