WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Pengurusan microalbuminuria penyakit buah pinggang kronik (CKD)

2018-01-03 01:06

Pengurusan microalbuminuria penyakit buah pinggang kronik (CKD)Microalbuminuria ditakrifkan sebagai kenaikan yang kecil atau sederhana sebanyak perkumuhan albumin dalam air kencing. Albumin: creatinine disahkan nisbah (ACR) 3 mg/mmol atau lebih hendaklah dianggap sebagai klinikal signifikan.

Kriteria klinikal signifikan proteinuria telah ditukar dari satu ACR 30 mg/mmol atau lebih 3 mg/mmol atau lebih. Ini adalah kerana terdapat bukti bahawa risiko kesan buruk berterusan dan bermula untuk laser dot pemandangan hijau di bawah 30 mg/KPsN

Pengurusan

Penyakit buah pinggang kronik (CKD)

Dalam pesakit yang menghidapi proteinuria penting, penting matlamat terapi untuk melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah untuk mengoptimumkan mengawal tekanan darah dan mengurangkan proteinuria. Semua pesakit harus ditawarkan inhibitors (sat) enzim angiotensin-menukar atau Cholinergic penerima penerima angiotensin II. Penyakit buah pinggang kronik berasingan sila lihat artikel.

Kencing manis

Lihat Nephropathy kencing manis berasingan artikel. Bagi Penghidap kencing manis, mengesyaki penyakit selain daripada penyakit buah pinggang diabetes jika:

Terdapat ketiadaan retinopathy progresif.

Darah adalah amat tinggi.

Proteinuria membangun secara tiba-tiba.

Haematuria penting adalah sekarang.

Terdapat kehadiran sistemik kesihatan.

Tekanan darah tinggi

Sila lihat Pengurusan berasingan artikel hipertensi. Ikuti garis panduan biasa hipertensi

Sebelum ini:microalbuminuria penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan kencing manis

Artikel seterusnya:Apakah ia bukan penyakit buah pinggang kronik?

Tag: kencing manis buah pinggang kronik microalbuminuria

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat