WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Ganti rugi yang tinggi asid urik bagi pesakit penyakit buah pinggang

2017-12-23 21:53

Ganti rugi yang tinggi asid urik bagi pesakit penyakit buah pinggangAsid urik yang tinggi membawa beban besar kepada buah pinggang. Ia melemahkan fungsi buah pinggang. Apabila buah pinggang tidak dapat mengeluarkan bahan asid urik yang berlebihan dalam masa, asid urik kekal akan mendepositkan dalam tisu-tisu lembut atau sendi, yang mendorong bersama bengkak, bersama kecacatan kesakitan atau sendi. Di samping itu, jika asid urik kekal tinggi dalam darah, urate crystal akan mendepositkan dalam tiap-tiap bahagian badan, yang membangunkan gout. Asid urik yang tinggi boleh mendorong beberapa penyakit, termasuk tekanan darah tinggi atau hyperlipidemia, kencing manis, penyakit serebrovaskular dan infarksimiokardium.

Hipertensi atau hyperlipidemia

Kebanyakan asid urik tinggi pesakit adalah obesiti. Terlalu banyak lemak yang disimpan dalam tubuh cenderung menyebabkan arteriosclerosis, yang mendorong tekanan darah tinggi. Sementara itu, deposit lemak meningkatkan risiko hyperlipidemia.

Kencing manis

Kencing manis dan gout induced oleh gangguan metabolisme. Selalunya, asid urik adalah dalam pembetulan yang positif dengan gula. Apabila asid urik meningkat, paras gula mengikut peningkatan. Bilakah gula tinggi terus untuk tempoh yang lama, penyakit kencing manis kelihatan.

Penyakit serebrovaskular

Apabila arteriosclerosis berlaku di otak, ia menyebabkan masalah serebrovaskular, termasuk sakit kepala, pening, lumpuh, koma dan juga kematian. Oleh itu, adalah lebih baik mengambil CT scan dan ujian MRI pada otak dengan kerap.

Infarksi miokardium

Apabila tiada kelihatan arteriosclerosis, darah yang mengalir adalah dihalang, yangmenyebabkan disfungsi peredaran darah. Keadaan ini meningkatkan kadar morbiditi stenocardia dan infarksi miokardium.

Sebelum ini:Teragak-agak air kencing merupakan faktor risiko penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Proteinuria dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Asid urik tinggi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat