WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Teragak-agak air kencing merupakan faktor risiko penyakit buah pinggang

2017-12-22 18:48

Teragak-agak air kencing merupakan faktor risiko penyakit buah pinggangDalam kehidupan seharian kita, tabiat little yang banyak boleh menyebabkan masalah besar. Hari ini, kita akan bercakap tentang kelemahan pegangan kembali air kencing. Untuk memberitahu kebenaran, teragak-agak air kencing adalah satu tabiat yang benar-benar buruk bagi orang, ia maycause banyak penyakit dan pengaruh kualitihidup rakyat.

Sebagai pembangunan masyarakat, kehidupan yang lebih banyak dan lebih cepat, ramai orang mempunyai pengalaman memegang belakang kencing. Seseorang adalah disebabkan oleh kerja-kerja yang sibuk, dan seseorang adalah disebabkan oleh permainan. Tidak kira apa sebab-sebab yang menyebabkan mereka teragak-agak air kencing, yang adalah satu tabiat yang benar-benar buruk bagi orang-orang.

Apabila air kencing lebih daripada 200cc dalam pundi kencing, orang akan mempunyai perasaan micturition. Pada masa ini, jika anda tidak mahu micturition. Pundi kencing masih mempunyai ruang untuk menyimpan, Walau bagaimanapun, apabila air kencing lebih daripada 500cc, pundi kencing akan muncul kepanasan yang berlebihan dan membuat otot kawalan micturition menjadi kendur dan urocystitis sebab mudah, wanita dan lain-lain penyakit sistem Urinari. Di samping itu, jika orang dengancystitis akut, air kencing akan countercurrent. Apabila aliran air kencing kembali kebuah pinggang, ia boleh menyebabkan pyelonephritis akut, refluxnephropathy ataupenyakit-penyakit lain, ia bukan sahaja menjejaskan fungsi buah pinggang, tetapi juga mudah membawa kepada kegagalan buah pinggang. Sementara itu, ia akan meningkatkan risiko menghidap Karsinoma pundi kencing, menjejaskan fungsi micturition dan menyebabkan mati pucuk.

Apatah lagi, teragak-agak air kencing boleh membuat orang ketegangan fisiologi dan mentaliti. Ia boleh membuat kenaikan tekanan darah penghidap tekanan darah tinggi. pesakit dengan penyakit jantung koronari mungkin muncul aritmia, bahkan stenocardia. Sementara itu, ia juga membuat orang lebih teruk keadaan, yang menderita prostatic hyperplasia, kardiovaskular dan penyakit serebrovaskular dan sebagainya.

Di atas segalanya, rakyat harus pergi ke kencing, apabila mereka mempunyai perasaan. Jangan sekali-kali berani memegang kembali air kencing untuk jangka masa yang panjang.

Sebelum ini:Proteinuria secara besar-besaran? Bengkak? Apa yang perlu pesakit dengan penyakit buah pinggang lakukan?

Artikel seterusnya:Ganti rugi yang tinggi asid urik bagi pesakit penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala penyakit buah pinggang air kencing

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat