WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Gejala penyakit ginjal polikistik >

Apa boleh tanda-tanda biasa dalam sista buah pinggang memberitahu kami

2018-07-24 02:50

Apa boleh tanda-tanda biasa dalam sista buah pinggang memberitahu kamiSista buah pinggang termasuk sista mudah buah-pinggang, penyakit ginjal polycystic dewasa dan diperolehi sista buah pinggang. Berbeza menunjukkan gejala-gejala berbeza. Secara umumnya, tanda-tanda mereka termasuk:

Sakit di kawasan pinggang

Sakit di kawasan pinggang membentangkan seperti sakit belakang dan pinggang, sakit kusam, kesakitan yang teruk atau sakit perut. Kesakitan boleh terdorong oleh latihan intensif, berjalan kaki panjang dan duduk bagi jangka masa yang panjang. Tanda-tanda mendapat lega setelah mendapat rehat. Dalaman pendarahan daripada buah pinggang, pergerakan batu buah pinggang atau jangkitan boleh menjadi penyebab utama perakaunan bagi kesakitan yang teruk.

Buah pinggang bengkak

Sista yang sedikit atau beberapa orang yang hadir sebagai saiz unsymmetric. Dalam kes buah-pinggang mudah sista, sista satu atau dua wujud. Tetapi dalam kes-kes PKD, sista pelbagai serius merosakkan buah pinggang. Kerana semua itu tidak sekata saiz sista, buah pinggang mendapatkan bengkak menyebabkan buah pinggang bengkak atau pembesaran buah pinggang.

Hematuria

Kira-kira separuh daripada pesakit yang mempunyai sista buah pinggang membangunkan hematuria mikroskopik, sesetengah daripada mereka hidup dengan kasar hematuria dalam kes-kes tertentu. Darah di dalam air kencing biasanya disebabkan oleh saluran darah pecah dinding sista. Borang kembung perut sakit seperti overmuch lulus pendarahan melalui ureter. Darah dalam air kencing sering disertai dengan leucocyturia serta proteinuria (protein air kencing yang biasanya tidak kurang daripada 1.0 g/d). pyuria menjadi teruk sebagai jangkitan intrarenal dalam membangunkan. Apatah lagi, hematuria aggravates, sakit belakang dan pinggang bersama-sama dengan demam juga datang menjadi.

Tekanan darah tinggi

Separuh daripada pesakit yang mempunyai sista buah pinggang akan mengalami darah tinggi sebelum creatinine serum mereka meningkat. Ini rapat berkaitan dengan penindasan kepada sekitar tisu-tisu yang datang dari sista, yang menyumbang kepada pengaktifan resin-angiotensin-aldosterone. Pertumbuhan sista buah pinggang adalah berkait rapat dengan tekanan darah tinggi. Dalam erti kata lain, mereka yang mempunyai tekanan darah tinggi sering disertai dengan pesat berkembang sista, bererti pesakit-pesakit dengan buah pinggang sista jenis ini mempunyai prognosis yang miskin berbanding tanpa hipertensi.

Buah pinggang secara

Ketidakcukupan ginjal berlaku biasanya. Kadang-kadang, remaja pesakit hidup mereka dengan kegagalan ginjal dalam beberapa kes. Tetapi lebih sering daripada tidak, kebanyakan pesakit tidak akan mengalami ketidakcukupan buah pinggang sebelum umur 40 tahun. Separuh daripada fungsi buah pinggang boleh disimpan sebelum berusia 70 tahun. Walau bagaimanapun, tempoh kegagalan buah pinggang dari sista buah pinggang dengan ketara dipendekkan kerana tekanan darah tinggi mereka.

Sebelum ini:Jus didapati sangat berkesan untuk pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Boleh penyakit ginjal Polycystic pesakit dengan peringkat 5 buah pinggang gagal Elakkan dialisis

Tag: Sista buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat