WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Gejala penyakit ginjal polikistik >

Pemeriksaan terhadap penyakit ginjal polycystic

2017-12-27 22:51

Pemeriksaan terhadap penyakit ginjal polycysticpemeriksaan makmal

1, ujian air kencing kerap mempunyai pyuria (94%), hematuria (43%), protein kencing (93%), cylindruria (11%), air kencing yang menyumbang sebanyak 40% dari bahagian dalam 1, 010, mempunyai air kencing pyuria budaya boleh dijumpai di Escherichia coli, ketidakcukupan ginjal sering lewat.

2, ujian darah, disertai dengan jangkitan, darah rutin boleh meningkatkan sel-sel putih, neutral klasifikasi meningkat, maju ginjal pucuk, urea nitrogen, creatinine meningkat.

Pemeriksaan pengimejan

1. pemeriksaan pengimejan termasuk X-ray, pemeriksaan perut filem biasa, pemeriksaan CT dan MRI, radiografi, larutan pyelography (IVP), ureter pyelography, radionuklid ginjal mengelakkan pengunaan kaedah angiografi dan sebagainya. Penyakit selepas pyelography (jika kekurangan fungsi buah pinggang ekskretasi, adalah untuk dibuat angiografi songsang) peperiksaan boleh ditemui awal kerana sista buah pinggang dengan penindasan, lihat akhir semilunar calyceal kecacatan; maju renal pelvis juga diberikan, calyx yang meningkat, dengan sempadan yang jelas. Peperiksaan lain, seperti filem X-ray abdomen, menunjukkan perubahan ketara dalam saiz kedua-dua buah pinggang, dengan bayang-bayang fibrosis atau calcified.

Secara umumnya, CT dan MRI tidak digunakan sebagai kaedah pemeriksaan awal, dan harga yang lebih mahal kerana jumlah sinaran yang diterima yang besar. Tetapi kelebihan adalah bahawa ia boleh menunjukkan perbezaan kepadatan tisu, menyediakan struktur Anatomi dengan terperinci, dan CT lebih baik boleh menentukan lokasidan jenis luka, yang merupakan satu kaedah berguna peperiksaan. Ia menggantikanpyelography songsang dan anterior trauma. MRI adalah juga seperti CT, yang bolehdengan jelas memaparkan ketumpatan setiap tisu dan menjelaskan etiologi dan ciri-ciri Patologi halangan.

2, peperiksaan ultrasonik ultrasonik peperiksaan dalam diagnosis pengembangan renal pelvis sangat berkesan, ia adalah diagnosis cystonephrosis buah pinggang dan hydronephrosis pilihan kaedah pemeriksaan. Kerana ia adalah suatu pemeriksaan bebas trauma mengenalpasti perubahan fibrosis ginjal mempunyai kepekaan yang tinggi, dan ini juga sesuai untuk pemeriksaan ginjal polycystic. Ultrasonography mendedahkan pembesaran kelantangan ginjal, kecemaran sista, renal pelvis dan renal pelvis dan Pemekatan sista dinding dengan pelbagai darjah kalsifikasi dan halangan. Ultrasound boleh juga digunakan untuk penyakit ini.

Sebelum ini:Apakah bahaya penyakit ginjal polycystic?

Artikel seterusnya:Apakah tanda-tanda awal penyakit ginjal polycystic?

Tag: penyakit ginjal polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat