WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Gejala penyakit ginjal polikistik >

Apakah bahaya penyakit ginjal polycystic?

2017-12-27 22:30

Apakah bahaya penyakit ginjal polycystic?Penyakit ginjal Polycystic adalah satu penyakit genetik di mana sista tidak normal berkembang dan tumbuh dalam buah pinggang. Gangguan fibrosis boleh menyatakan diri mereka di mana-mana titik, Child, zaman kanak-kanak atau dewasa. Penyakit ini berlaku dalam manusia dan haiwan lain. PKD dicirikan oleh kewujudan sista berbilang (oleh itu, "polycystic") biasanya dalam kedua-dua buah pinggang; Walau bagaimanapun, 17% kes pada mulanya hadir dengan akibat penyakit buah pinggang yang satu, dengan kebanyakan kes berjalan lancar untuk penyakit adulthood。 hala

Tanda-tanda dan gejala-gejala termasuk tekanan darah tinggi, sakit kepala, sakit perut, darah dalam air kencing dan kencing yang berlebihan. Gejala-gejala lain termasuk sakit di bahagian belakang, dan pembentukan sista (organ buah pinggang dan lain-lain).

Penyakit ginjal Polycystic adalah istilah umum bagi kedua-dua jenis PKD, setiapnyamempunyai Patologi mereka sendiri dan menyebabkan. Kedua-dua jenis PKD adalah penyakit ginjal polycystic dominan yang autosomal dan penyakit ginjal polycysticresesif autosomal, yang berbeza dalam cara pewarisan genetik.

Apakah bahaya penyakit ginjal polycystic?

1 penyakit ginjal polycystic, selalunya awal tidak memberi perhatian kepada kemudaratan penyakit ginjal polycystic, tidak boleh cuai keadaan mereka pucuk kemudian polycystic buah pinggang, terutamanya di akhir peringkat pinggang uremia selepas berlakunya polycystic buah pinggang yang mengambil mayat toksin boleh tidak biasanya excreted toksin di dalam badan selepas bermulanya gejala, untuk hemodialisisuntuk merealisasikan kemudaratan ginjal polycystic pengekalan jangka panjang.

2, selepas berlakunya polycystic buah pinggang dan buah pinggang pucuk, pesakitdengan penyakit ginjal polycystic cenderung untuk mempunyai darjah yang berbeza-beza daripada komplikasi, seperti tekanan darah tinggi, loya, muntah-muntah danketidakselesaan lain-lain.

3, penyakit ginjal polycystic dengan proses pembesaran sista mungkin muncul kerosakan sel fungsi buah pinggang, risiko ginjal polycystic juga timbul, ginjal polycystic iaitu kegagalan buah pinggang, menyebabkan kegagalan buah pinggang peringkatkronik, uremia.

Risiko penyakit ginjal polycystic adalah terutamanya disebabkan oleh kehadiran penyakit ginjal polycystic dan ketidakcukupan ginjal. Dari beberapa pengetahuan yangdibentangkan di atas, kami faham beberapa bahaya berkaitan penyakit ginjal polycystic. Mengidap penyakit ginjal polycystic bahaya, kita mestilah melakukan pekerjaandengan baik pencegahan dan kawalan.

Buah pinggang hospital peringatan: sista berbilang membahayakan, baik pencegahan dan kawalan kerja adalah kunci. Pesakit ginjal Polycystic harus memberi perhatian kepada penjagaan kesihatan dalam kehidupan seharian, dari peringkat awal untukmemahami bahaya polycystic buah pinggang, diet dan aspek-aspek lain untuk menjaga baik diri mereka sendiri, untuk mengelakkan berlebihan berikutan berlakunya polycystic buah pinggang, buah pinggang pucuk.

Sebelum ini:Apakah punca penyakit ginjal polycystic penting?

Artikel seterusnya:Pemeriksaan terhadap penyakit ginjal polycystic

Tag: penyakit ginjal polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat