WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Gejala penyakit ginjal polikistik >

Polycystic: Tidak anda Taman pelbagai penyakit buah pinggang

2017-12-14 18:51

Polycystic: Tidak anda Taman pelbagai penyakit buah pinggangKebanyakan orang mengalami penyakit buah pinggang disebabkan oleh faktor-faktor seperti tekanan darah tinggi atau komplikasi keadaan seperti kencing manis. Tetapi penyakit ginjal Polycystic (atau PKD) adalah sejenis penyakit buah pinggang yangmerupakan suatu perintah yang benar-benar berbeza. Ini adalah satu keadaan yangberlaku akibat alat solek genetik individu tersebut.

Gangguan, seperti namanya, menyebabkan sista berbilang borang terutamanya di buah pinggang, walaupun mereka boleh muncul dalam bahagian-bahagian badan yang lain juga. Sista ini dipenuhi dengan cecair, dan sering membesarkan buah pinggang, kadang-kadang sehingga mereka berat beberapa paun. Sista mengambil ruangyang biasanya disediakan untuk tujuan penapisan, yang akhirnya boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang. Mereka juga mencipta tekanan darah yang tinggi,yang boleh pergi untuk melakukan kerosakan buah pinggang serta lain-lain.

Gejala PKD, selain daripada tekanan darah tinggi, boleh termasuk sakit belakang, darah dalam air kencing, peningkatan dalam saiz perut, dan batu buah pinggang. Sistajuga boleh didapati dalam bahagian-bahagian lain dalam badan seperti hati atau pankreas, dan mereka mungkin juga punca aneurysms di dalam otak.

Diagnosis selalunya tidak dibuat sehingga keadaan ini telah berkembang agak jauh,tetapi jika ahli keluarga yang diketahui mempunyai PKD, seseorang yang memiliki peluang untuk ia akan meningkat. Ujian darah dan air kencing sering tidak mengesanmasalah awal sama ada, tetapi pengimejan ultrasound, sekurang-kurangnya, dapatmengesan sista yang lebih besar daripada satu inci setengah saiz. Ujian genetik boleh membezakan sama ada seseorang mempunyai gen bagi PKD.

Terdapat tiada pencegahan atau rawatan untuk PKD, tetapi pengesanan gen memberi orang peluang untuk mengawal beberapa. Mengawal diet dan tekanan darah boleh membantu, dan terdapat rawatan untuk hasil daripada PKD seperti kesakitan, batu buah pinggang dan sakit kepala. Dengan segala bentuk lain penyakit buah pinggang, diet yang sihat dan mengawal tekanan darah adalah sebahagian daripada langkah-langkah yang paling membantu untuk mengambil.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Gejala-gejala penyakit ginjal polycystic

Tag: penyakit buah pinggang Polycystic penyakit buah pinggang punca penyakit ginjal Polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat