WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Gejala penyakit ginjal polikistik >

Adakah dialisis dan mencuci buah pinggang perkara yang sama

2018-08-27 09:12

Adakah dialisis dan mencuci buah pinggang perkara yang samaAdalah dialisis dan "buah pinggang basuh" perkara yang sama? Sebenarnya, dialisis juga dikenali sebagai "buah pinggang basuh", ia adalah perkara yang sama, tetapi kebanyakan keadaan, ia merujuk kepada hemodialisis. Seterusnya Mari kita lihat beberapa maklumat mengenainya.

Apa itu dialisis?

Dalam ubat-ubatan, dialisis adalah satu proses untuk mengeluarkan air sisa dan lebihan daripada darah dan digunakan terutamanya sebagai ganti yang tiruan untuk fungsi buah pinggang hilang dalam penghidap kegagalan buah pinggang. Dialisis boleh digunakan bagi mereka yang mempunyai gangguan yang akut dalam fungsi buah pinggang, atau sekutu yang progresif tetapi kronik buah pinggang fungsi – a Negeri dikenali sebagai peringkat penyakit buah pinggang kronik 5 menjadi lebih buruk. Bentuk kedua boleh membangunkan bulan atau tahun, tetapi berbeza dengan buah pinggang akut kecederaan tidak biasanya boleh diterbalikkan, dan dialisis dianggap sebagai "holding measure yang" sehingga pemindahan buah pinggang boleh dilakukan, atau kadang-kadang sebagai langkah hanya menyokong untuk siapa Pemindahan akan menjadi tidak sesuai.

Apakah fungsi dialisis?

Buah pinggang adalah bertanggungjawab untuk menapis bahan buangan daripada darah. Dialisis adalah satu prosedur yang sebagai ganti untuk pelbagai tugas yang biasa daripada buah pinggang. Dialisis membantu badan dengan melakukan fungsi-fungsi buah pinggang yang gagal. Satu kerja yang penting adalah untuk mengawal keseimbangan cecair badan. Satu lagi adalah untuk mengeluarkan bahan buangan yang menghasilkan badan sepanjang hari. Jadi dengan bantuan dialisis, orang boleh hidup lebih lama dan lebih baik.

Sebelum ini:Bagaimana untuk menghalang sista buah pinggang 4.5cm yang tumbuh lebih besar

Artikel seterusnya:Perubatan Cina yang boleh memperbaiki fungsi buah pinggang

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat