WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apakah hayat 4 peringkat penyakit

2018-07-28 17:30

Apakah hayat 4 peringkat penyakitHayat adalah sesuatu pesakit dengan penjagaan penyakit buah pinggang peringkat 4 kira-kira. Penyakit buah pinggang peringkat 4 bermaksud keadaan di peringkat kegagalan buah pinggang, dan banyak fungsi buah pinggang telah hilang. Terdapat tiada jawapan tepat mengenai jangka hayat bagi penyakit buah pinggang peringkat 4, dan jawapan yang bergantung pada rawatan.

Secara amnya, pesakit yang mempunyai penyakit buah pinggang peringkat 4 akan disyorkan dialisis untuk mengekalkan kehidupan mereka. Dialisis boleh membantu mengeluarkan bahan buangan dan cecair yang berlebihan keluar dari badan pesakit, tetapi sesetengah pesakit perlu menanggung mengalami komplikasi. Jangka hayat bagi penyakit buah pinggang peringkat 4 bergantung kepada syarat-syarat tertentu pesakit. Jika dialisis yang mencukupi dan komplikasi boleh lega, hayat boleh 5-10 tahun.

Pemindahan ginjal adalah pilihan untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat 4. Dan kelaziman, pemindahan ginjal boleh membantu pesakit menghilangkan dialisis dan hidup lebih lama berbanding pesakit yang menjalani dialisis. Secara amnya, setelah menerima menjalani pemindahan ginjal, kadar survival setahun adalah 85%, kadar hidup lima tahun adalah 60% dan kadar kemandirian sepuluh tahun adalah 1%. Tetapi sesetengah pesakit boleh hidup selama lebih 20 tahun selepas menerima menjalani pemindahan ginjal, manakala beberapa walaupun die satu bulan selepas pembedahan. Ramai pesakit menerima pemindahan ginjal mungkin mendapati bahawa tahap creatinine mereka menjadi lebih tinggi lagi selepas tempoh masa, ini kerana operasi belum berbuat apa-apa untuk memperbaiki sistem imun dan ubat-ubatan anti penolakan yang pesakit perlu mengambil bagi seluruh kehidupan mereka selepas menerima buah pinggang yang pemindahan boleh memusnahkan sistem imun. Jadi setelah menerima pemindahan buah pinggang, penyakit buah pinggang peringkat 4 hayat masih boleh tidak boleh disahkan.

Masalah adalah seperti terapi yang boleh membantu pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang peringkat 4 mengelakkan pemindahan dialisis dan buah pinggang melalui membaiki kerosakan buah pinggang, mempertingkatkan fungsi buah pinggang dan mempertingkatkan sistem imun. Walaupun masalah yang cekap, ia tidak boleh merawat setiap pesakit penyakit buah pinggang. Kesan rawatan akan dipertingkatkan jelas jika pesakit masih boleh menghasilkan air kencing, dan jika keadaan dapat dipertingkatkan, pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat 4 boleh menjalani kehidupan yang penuh. Masalah membawa harapan baru untuk semua buah pinggang pesakit penyakit, walaupun penyakit buah pinggang peringkat 4 hayat masih boleh tidak boleh disahkan.

Sebelum ini:Kebocoran protein dalam penyakit buah pinggang kronik bagaimana untuk merawat

Artikel seterusnya:Berapa lama harus hilang buih-buih air kencing

Tag: Penyakit buah pinggang peringkat 4

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat