WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kebocoran protein dalam penyakit buah pinggang kronik bagaimana untuk merawat

2018-07-27 18:27

Kebocoran protein dalam penyakit buah pinggang kronik bagaimana untuk merawatKebocoran protein dalam penyakit buah pinggang kronik bagaimana untuk merawat? Di klinik, kebocoran protein adalah salah satu daripada gejala-gejala paling biasa penyakit buah pinggang, ia boleh membuat kerosakan selanjutnya kepada buah pinggang dan mempercepatkan perkembangan penyakit ini.

Apa yang boleh kebocoran protein dalam penyakit buah pinggang boleh memberitahu kita?

Anda tahu, creatinine itu adalah sisa-sisa metabolisma otot dan mereka perlu ditapis melalui glomeruli buah pinggang kita dan kemudian dilepaskan oleh air kencing. Jika glomeruli yang sudah rosak dan penurunan (penapisan glomerular fungsi) GFR, sisa-sisa ini tidak akan kecewa, maka toksin-toksin ini akan kekal di dalam darah, itulah sebabnya mengapa serum creatinine menunjukkan tinggi. Creatinine tinggi bermakna tinggi toksin dalam badan. Kelaziman, apabila tahap creatinine adalah lebih tinggi, terdapat lebih daripada 50% fungsi buah pinggang telah rosak.

Anda tahu salah satu fungsi utama protein di dalam darah adalah untuk menstabilkan tekanan sana, membolehkan air untuk kekal di dalam darah. Jika protein yang tersesat, tekanan akan mengurangkan, dan air akan menyimpang daripada darah tetapi masukkan ruang antara tisu yang menyebabkan bengkak. Protein terlalu banyak tersesat dari darah tidak dapat dielakkan akan menebal ketumpatan darah, dan yang menyumbang risiko potensi thrombus itu.

Sementara itu, kebocoran protein mencerminkan kerosakan membran penapis buah pinggang itu. Terlalu banyak protein yang memerah melalui membran ini akan mempercepatkan kemerosotan fungsi buah pinggang pada kelajuan yang lebih tinggi. Sebenarnya banyak penyakit buah pinggang boleh berkembang pada kelajuan yang stabil, dan melalui rawatan sewajarnya, ia boleh mendapatkan pemulihan yang baik. Hanya kerana faktor-faktor yang akut, kita kehilangan banyak peluang rawatan, dan penyakit itu akan berkembang untuk kegagalan buah pinggang akhirnya.

Bagaimana untuk merawat kebocoran protein dalam penyakit buah pinggang kronik?

Secara umum, doktor akan menetapkan beberapa ubat-ubatan, seperti Ketosteril, kepada pesakit untuk mengawal kebocoran protein. Ubat-ubatan yang boleh melegakan gejala-gejala ini dalam masa yang singkat, tetapi kerana penyakit ini menjadi lebih teruk mereka akan semakin menjadi kurang berkesan.

Di sini saya cadangkan mikro-Cina perubatan Osmotherapy kepada anda, ia boleh merawat penyakit buah pinggang dari sebab-sebab asas budi, sekali gus melegakan gejala-gejala tersebut secara beransur-ansur.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang kronik peringkat 5: Asas-asas, gejala, rawatan dan pemakanan

Artikel seterusnya:Apakah hayat 4 peringkat penyakit

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat