WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apakah tanda-tanda dari akhir peringkat buah pinggang penyakit

2018-07-11 15:02

Apakah tanda-tanda dari akhir peringkat buah pinggang penyakitPenyakit buah pinggang peringkat akhir merujuk kepada keadaan penyakit yang sangat serius, di mana fungsi buah pinggang adalah di bawah 15%. Adakah anda tahu apakah mereka? Mengetahui lebih lanjut mengenai gejala setiap keadaan di bawah ini dan apa yang perlu dilakukan jika anda berfikir anda mungkin mempunyai penyakit buah pinggang peringkat akhir.

1. tahap tekanan darah

Tekanan darah boleh menjadi agak biasa di kalangan pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang peringkat akhir. Secara umumnya, ia mungkin dicetuskan oleh dua faktor. Yang pertama ialah sistem pengekalan air-natrium dan juga kes-kes yanglain akan rembesan renin.

2. hilang selera makan, loya, muntah, keletihan, kehilangan berat badan, gatal kulit, bengkak seluruh badan, kerap sakit kepala, jangkitan, darah tinggi, otot kejang dan twitches, air kencing yang rendah output, berbilang lebam, nafsu berahi semakin berkurangan, cirit-birit, lemah, mudah lebam di kulit, sembelit, kekeliruan, masalah menumpukan perhatian, sukar bernafas, dan sebagainya.

3. anemia

Buah pinggang dikurniakan dengan semua bahagian menghasilkan erythropoietin(EPO). Walau bagaimanapun, apabila buah pinggang rosak ke tahap yang besar, mereka akan tidak bekerja biasanya. Oleh kerana itu, pesakit mungkin berasa anemia.

Sebelum ini:Mengapa orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik merasa loya

Artikel seterusnya:Mengapa pentas 3 penyakit buah pinggang yang kronik pesakit berasa keletihan

Tag: penyakit buah pinggang peringkat akhir

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat