WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Glomerulosclerosis(FSGS) segmen yang fakta tumpuan

2018-06-22 14:43

Glomerulosclerosis(FSGS) segmen yang fakta tumpuanFSGS adalah sejenis penyakit yang memberi kesan kepada buah pinggang dalam penapisan sistem menyebabkan parut dan kehilangan jumlah protein dalam air kencing. FSGS boleh disebabkan oleh pelbagai keadaan. Tanpa rawatan, FSGS utama biasanya menjurus kepada kegagalan buah pinggang di mana hanya rawatan pilihan ialah buah pinggang atau dialisis pemindahan.

Sklerosis bermaksud "Scarring." Terdapat berjuta-juta penapis kecil, mikroskopik dalam buah pinggang yang dipanggil "glomeruli." Mereka adalah penapis seperti penapis anda mungkin mendapati di dapur anda, dan mereka menapis darah, mengambil bahagian seperti air yang menjadi air kencing dan meninggalkan protein dalam darah.

Glomerulosclerosis tidak disebabkan oleh penyakit yang tunggal. Apabila punca tidak diketahui ia dipanggil FSGS idiopathic atau utama. Dalam sesetengah pesakit FSGS mungkin disebabkan oleh penyakit genetik atau diwarisi, jangkitan seperti parvovirus atau HIV/AIDS, atau lain-lain penyakit buah pinggang yang menyebabkan parut.

Apakah glomerulosclerosis segmen yang gejala tumpuan

Pada mulanya, terdapat sebarang tanda-tanda jelas glomerulosclerosis. Lama-kelamaan, gejala-gejala boleh membangunkan. Ini termasuklah:

1. nephrotic Sindrom

2. tinggi kolesterol

3. tekanan darah tinggi

4. kegagalan buah pinggang

5. proteinuria

6. penurunan air kencing output

7. berat

8. sakit kepala

9. hilang selera makan.

10. bengkak di bahagian-bahagian badan, paling ketara sekitar mata, tangan dan kaki, yang boleh menjadi menyakitkan

Sebelum ini:Top 10 makanan yang sihat untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk merawat turun naik tekanan darah dalam penyakit buah pinggang

Tag: Tumpuan glomerulosclerosis segmen

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat