WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Bolehkah saya minum teh dengan penyakit buah pinggang

2018-06-22 14:32

Bolehkah saya minum teh dengan penyakit buah pinggangAnda boleh minum teh dengan penyakit buah pinggang? Ia bergantung pada keadaan peribadi anda. Lazimnya bercakap, bagi pesakit kegagalan ginjal yang kronik dengan keadaan penyakit yang ringan, mereka boleh minum jumlah teh yang tepat.

Dandelion akar teh daripada akar atau batang dandelion adalah teh herba yang biasa di kedai Perubatan Cina. Dandelion akar boleh digunakan sebagai diuretik semulajadi.

Melukakan hati daun teh adalah tonik yang mudah tetapi sangat baik untuk buah pinggang yang boleh menggalakkan fungsi buah pinggang dan tahap creatinine bertingkat yang lebih rendah. Anda boleh minum 1-2 cawan setiap hari.

Lazimnya bercakap, bagi pesakit kegagalan ginjal yang kronik dengan keadaan penyakit yang ringan, mereka boleh minum jumlah teh yang tepat. Teh hijau mengandungi kafein yang boleh merangsang buah pinggang dan meningkatkan kadar penapisan Glomerular.

Secara keseluruhannya, teh adalah pilihan yang berubah-Tukar untuk pesakit penyakit ginjal, dengan keadaan perubatan yang berbeza. Teh boleh membantu merawat penyakit pesakit, tetapi ia tidak boleh menggantikan rawatan perubatan dan diet yang sihat.

Secara keseluruhannya, teh adalah pilihan yang berubah-Tukar untuk pesakit penyakit ginjal, dengan keadaan perubatan yang berbeza. Teh boleh membantu merawat penyakit pesakit, tetapi ia tidak boleh menggantikan rawatan perubatan dan diet yang sihat. Selain itu, anda dicadangkan untuk berunding dengan doktor anda terlebih dahulu, sebelum anda cuba teh hijau.

Sebelum ini:Apakah simptom 3 penyakit tahap kronik buah pinggang

Artikel seterusnya:Top 10 makanan yang sihat untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat