WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Boleh saya minum teh hijau dengan penyakit buah pinggang kronik tahap 3

2018-06-20 14:19

Boleh saya minum teh hijau dengan penyakit buah pinggang kronik tahap 3Anda boleh minum teh hijau dengan penyakit buah pinggang kronik tahap 3? Teh hijau mempunyai banyak faedah lain sihat dan telah menjadi popular di kalangan orang-orang untuk ribuan tahun. Walau bagaimanapun, Bolehkah pesakit dengan teh hijau minuman penyakit buah pinggang peringkat 3Chronic? Ikut saya untuk mencari jawapan.

Bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik tahap 3 yang disebabkan oleh kencing manis, minum teh yang baik terutamanya. Satu kajian telah mendapati bahawa minum teh hijau boleh membantu mengurangkan sel dan tisu kerosakan kerana anti-oksidan dalam teh yang boleh membantu mengurangkan sisa-sisa sel yang dihasilkan oleh kerosakan radikal. Teh hijau adalah dari daun unfermented dan kepekatan tinggi phenol Poli. Ia berfungsi sebagai antioksidan yang sangat kuat yang membantu HDL kolesterol dan peningkatan yang lebih rendah. Benar-benar, teh hijau mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan manusia.

Di samping itu, teh hijau juga membantu mencegah pembentukan batu buah pinggang. Minum teh hijau boleh membantu anda mencegah kewujudan Batu buah pinggang yang dibuat daripada Kristal oxalate kalsium. Oxalate kalsium adalah bahan dalam makanan yang menghasilkan batu buah pinggang.

Walaupun manfaat sihat dua di atas memberi manfaat kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik, mereka perlu minum teh hijau dengan betul atau meminta doktor mereka memberitahu mereka berapa banyak teh hijau yang mereka boleh minum. Jika mereka minum terlalu banyak, ia boleh memburukkan keadaan penyakit mereka.

Sebelum ini:Bagaimana untuk merawat penyakit ginjal Polycystic (PKD)

Artikel seterusnya:Pelan diet untuk penyakit buah pinggang kronik tahap 3

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat