WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang dan sindrom terowong Karpal

2018-04-17 15:52

Penyakit buah pinggang dan sindrom terowong KarpalRemedi rumah untuk sindrom terowong Karpal

Remedi rumah untuk sindrom terowong Karpal adalah seperti berikut:

Pengendalian alat

Biasanya, pengendalian alat-alat yang menyebabkan tekanan yang tidak wajar pada saraf. Oleh itu, alat-alat diameter lemak atau luas sama ada harus digunakan. Menurut doktor buku daripada Laman Utama ubat-ubat, jika alat-alat yang tidak jadi, Balut membentang ' proposal ' kapas atau kain beberapa atau satu galanya yang ada tiub sekelilingnya untuk membuat cengkaman yang lebih kuat dan menjadikan mudah untuk mengendalikan.

Peranti penjimatan

Alat yang digunakan untuk memotong hendaklah seperti tajam sebaik mungkin. Ini merendahkan tekanan menggunakan objek untuk dipotong oleh saraf median.

Senaman tangan

Jika tangan anda seolah-olah menjadi kebas, berhenti bekerja ke atas papan kekunci, memainkan alatan muzik atau tebukan kekunci Daftar tunai untuk sementara waktu. Angkat tangan anda dan memindahkan mereka dalam kalangan perlahan-lahan untuk mengembalikan edaran lengan, bahu dan pergelangan tangan. Ini membawa mereka kembali kepada kedudukan asal mereka, sekali gus melegakan ketegangan dan tekanan. Bergerak ke hadapan dan ke belakang leher anda boleh juga membantu.

Pek ais

Jika pergelangan tangan aches, Pek ais perlu digunakan. Ini mengurangkan kesakitan dan memberikan kelegaan.

Rawatan panas

Jika ais tidak disediakan, kemudian air panas hendaklah digunakan. Kain kapas atau pad Pemanas yang direndam dalam air panas ini mesti menurun dan digunakan di rantau terbabit.

Minyak kastor pek

Ambil kain untuk melindungi tangan, menyebar dan menggunakan lapisan minyak kastor atasnya. Menggunakannya atas kawasan yang sensitif dan menyimpannya untuk satu jam. Ini telah didapati menjadi satu rawatan berkesan untuk sindrom terowong Karpal.

Akupunktur

Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan, sindrom terowong Karpal boleh diubati dengan melakukan Akupunktur secara kerap. Amalan ini sering menyasarkan untuk mensasarkan organ-organ seperti hati, buah pinggang dan pundi hempedu, sekali gus mengurangkan tekanan pada saraf median.

Pen seperti yang melanda

Salah satu harus sangat berhati-hati semasa menulis. Pena sepatutnya tidak diadakan terlalu ketat kerana ia menyebabkan tekanan pada saraf, sekali gus mempengaruhi mereka.

Diet vitamin B6

Salah satu perlu mengambil lebih makanan kaya vitamin B6 item seperti laut, sayur-sayuran, bijirin dan sayur-sayuran berdaun hijau seperti bayam dan kale. Ini mengelakkan sindrom terowong Karpal. Makanan berpaket mestilah tegas dielakkan kerana ia mengandungi sebatian yang mengganggu penyerapan vitamin B6.

Serbuk kunyit dan susu

Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil glassful susu dengan setengah sudu teh serbuk kunyit pada waktu malam. Ini memberi kelegaan kepada kesakitan dalaman dan luka.

Mengurangkan obesiti

Individu obes perlu menurunkan berat badan sedikit untuk mengurangkan kesan sindrom terowong Karpal. Mereka juga perlu melakukan senaman untuk regangan jari-jari dan tangan. Ini akan meningkatkan cengkaman mereka dan memberi fleksibiliti.

Mengurangkan makanan yang memudaratkan

Di Pusat Perubatan Universiti Maryland , makanan yang ditapis seperti pasta, daging, kuih-muih, kentang goreng Perancis, dan donat, serta perangsang seperti kopi alergen tembakau, alkohol dan makanan seperti susu, krim, soya dan jagung harus dielakkan seboleh-bolehnya.

Sebelum ini:Punca & gejala-gejala Gout Dengan buah pinggang functioin

Artikel seterusnya:Minyak pati untuk gatal-gatal, membawa kepada penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat