WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Punca & gejala-gejala Gout Dengan buah pinggang functioin

2018-04-15 10:33

Punca & gejala-gejala Gout Dengan buah pinggang functioinRingkasnya, gout ialah pengumpulan kristal asid urik di pelbagai bahagian badan, dan apabila mereka mula berkumpul dan berhenti untuk begerak pada badan, mereka cenderung untuk berakhir di dalam sendi. Ini adalah mengapa gejala-gejala yang hampir serupa dan artritis keradangan akut kerana pengumpulan kristal ini dalam sendi boleh membuat mereka radang, mengurangkan julat pergerakan, dan menyebabkan sakit yang kuat. Ia paling biasa menjejaskan kaki, disebabkan oleh aliran darah yang perlahan di extremities, terutamanya di ibu jari tersebut. Gout juga boleh muncul dalam bentuk-bentuk lain juga, termasuk batu buah pinggang, tophi (pembentukan Kristal yang terkumpul di dalam sendi atau tulang) atau urate nephropathy, yang merupakan penurunan yang ketara dalam fungsi buah pinggang.

Sebab-sebab

Kes-kes gout telah banyak meningkat dalam beberapa tahun kebelakangan, dan banyak yang disyaki tak sempurna kerana perubahan diet dan gaya hidup di dunia moden.

Diet: Gout digunakan untuk dipanggil "penyakit orang kaya" atau "penyakit Raja-Raja" kerana ianya biasa dikaitkan dengan memakan diet yang sangat kaya yang tinggi lemak, gula, daging, makanan laut, dan alkohol. Diet moden mempunyai banyak bahan pengawet, bahan kimia dan gula tiruan yang ditambah kepada makanan yang begitu banyak, yang boleh membawa kepada keadaan ini.

Gaya hidup sedentari: Sekarang, dengan jenis-jenis makanan, digabungkan dengan gaya hidup sedentari, gout muncul lebih kerap.

Kecenderungan genetik yang mungkin: anda juga biologi boleh mewarisi beberapa gen yang mempengaruhi anda untuk gout.

Pelbagai keadaan perubatan: beberapa penyakit yang meningkatkan peluang anda untuk membangunkan ia termasuk tekanan darah tinggi, obesiti dan insulin rintangan/diabetes.

Gejala-gejala

Gout boleh hadir sendiri dalam beberapa cara yang boleh mengarah kepada pembangunan peringkat awal tophi atau menggambarkan Deposit:

Sakit sendi yang luar biasa

Keras tempat seperti callouses atau sista pada siku, lutut atau sendi jari kaki

Sedikit kepincangan dalam fungsi buah pinggang

Kencing yang sukar atau menyakitkan

Keletihan melampau

Demam

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dengan Rhabdomyolysis, bagaimana untuk memperbaiki fungsi buah pinggang

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dan sindrom terowong Karpal

Tag: punca Gejala-gejala Gout functioin buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat