WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang (penyakit): tanda-tanda

2018-04-05 11:00

Penyakit buah pinggang (penyakit): tanda-tandaDalam peringkat pertama buah pinggang atau penyakit buah pinggang, anda mungkin tidak dapat mengenal pasti tanda-tanda, kerana mereka lebih biasa dan kurang khusus. Dan oleh kerana itu, bagi jelas lebih baik daripada tanda-tanda penyakit buah pinggang, kita bincangkan mereka di bawah.

Kelemahan: Keletihan adalah salah satu tanda-tanda utama penyakit buah pinggang. Apabila buah pinggang anda mula untuk gagal, mereka berhenti menghasilkan hormon erythropoietin (EPO), yang bertanggungjawab ke atas sel darah merah membawa oksigen. Ini mengakibatkan anemia, menyebabkan kelemahan otot dan tayar sehingga otak anda.

Anemia: Yang berkemungkinan mendapat penyakit anemia boleh menyebabkan lagi keadaan-keadaan lain seperti rasa sejuk, sesak nafas, pening, masalah ingatan, dan sebagainya.

Keradangan: Penyakit buah pinggang boleh juga menyebabkan bengkak di kaki, tangan, kaki, muka, dan sebagainya. Ini adalah kerana pengumpulan lebihan cecair dalam badan anda.

Gatal-gatal: Kerana buah pinggang tidak akan melakukan kerja yang mengeluarkan bahan buangan dari badan, anda boleh mengalami kegatalan yang teruk.

Masalah air kencing: anda juga boleh mengalami masalah membuang air kecil, seperti kesukaran dalam perubahan warna air kencing lulus, darah dalam air kencing, dan buih-buih atau buih pada air kencing.

Lain-lain: Seseorang mungkin juga mengalami hyperkalemia (potassium berlebihan dalam darah), peningkatan tekanan darah, aterosklerosis (pemendapan kolesterol dalam saluran darah dan arteri, sering mengakibatkan angin ahmar, serangan jantung dan penyakit kardiovaskular), disfungsi seksual, dan kehilangan libido. Gejala-gejala lain termasuk penurunan berat badan, loya, dan muntah-muntah.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang (penyakit): menyebabkan

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dengan Rhabdomyolysis, bagaimana untuk memperbaiki fungsi buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang buah pinggang Gejala-gejala penyakit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat