WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang (penyakit): menyebabkan

2018-04-05 10:59

Penyakit buah pinggang (penyakit): menyebabkanBuah pinggang adalah salah satu daripada organ-organ penting tubuh manusia. Mereka ini berkhidmat pelbagai maksud, mungkin yang paling penting dan terutamanya sebagai pemain utama dalam kencing fungsi badan. Buah pinggang bukan sahaja menapis darah, tetapi mereka juga keluarkan buangan dan toksin untuk perkumuhan dan mengekalkan tekanan darah dengan mengawal imbangan air dan garam yang sesuai di dalam badan. Buah pinggang juga mengawal selia aktiviti metabolisme melalui rembesan hormon mereka dan mengekalkan imbangan asid base dalam badan. Tanpa buah pinggang, badan kita akan dapat berfungsi sekali, itulah sebabnya penyakit buah pinggang boleh menjadi suatu keadaan yang berbahaya.

Apa itu penyakit buah pinggang?

Terdapat beberapa penyakit-penyakit lain yang menimpakan [1] buah pinggang. Mungkin yang paling biasa adalah batu buah pinggang, tetapi penyakit buah pinggang kronik boleh dikatakan yang paling teruk, dari segi kesan yang ia boleh mempunyai hidup anda, yang termasuk yang mati dalam kes-kes yang paling serius. Penyakit buah pinggang atau penyakit buah pinggang datang dalam dua bentuk, samada akut atau kronik. Penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang juga dikenali sebagai penyakit buah pinggang yang kronik dan keadaan yang dicirikan oleh beransur-ansur kehilangan fungsi buah pinggang sepanjang minggu, bulan atau tahun. Ketidakupayaan untuk mengawal sistem organ itu boleh menjadi cara yang memalukan, menyakitkan dan tidak sihat untuk hidup, jadi mencari cara untuk mengurangkan kemungkinan dijangkiti penyakit tersebut atau mengurangkan gejala-gejala jika anda menghidap penyakit buah pinggang kronik (CKD) keluasan penting kajian.

Sebab-sebab

Penyakit buah pinggang kronik biasanya dilihat dalam orang-orang yang mempunyai genetik atau diwarisi kecenderungan seseorang ke arah penyakit buah pinggang kronik (CKD), atau pesakit-pesakit yang mengalami tekanan darah tinggi atau kencing manis. Bahawa yang berkata, orang lain boleh mengalami kegagalan buah pinggang atau penyakit buah pinggang kronik, kerana tiada sebab yang jelas dalam banyak kes. Malangnya, hanya kerana dengan sebab itu, Terdapat juga tiada penawar yang diketahui, tetapi seterusnya keadaan dalam lima peringkat. Ia boleh betul diuruskan dan dirawat untuk memperlahankan perkembangan, tetapi tidak dapat dielakkan, penyelesaian yang sebenar hanya untuk keadaan adalah penggantian buah pinggang atau dialisis yang berpanjangan.

Sebelum ini:12 manfaat menakjubkan kacang ginjal dan resipi

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang (penyakit): tanda-tanda

Tag: penyakit buah pinggang menyebabkan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat