WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kalsifikasi arteri yang berkaitan dengan dialisis adalah mencegah penyakit buah pinggang

2018-04-03 17:57

Kalsifikasi arteri yang berkaitan dengan dialisis adalah mencegah penyakit buah pinggangKalsifikasi arteri yang berkaitan dengan dialisis menghalang pesakit penyakit buah pinggang kronik daripada menerima pemindahan buah pinggang

Kalsifikasi vaskular (pengerasan of the arteri) adalah pembentukan garam kalsium dalam tisu badan yang lembut seperti pembuluh darah dan arteri dan boleh menyebabkan penutupan stiffening atau bahkan. Komplikasi ini kerap berlaku pada pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan dialisis, adalah merupakan punca utama kematian meningkat dan sekarang semakin ramai pesakit yang dihalang dari menerima pemindahan buah pinggang akibat kalsifikasi vaskular. Berikut adalah tips yang boleh diamalkan oleh pesakit untuk membantu menghadkan kalsifikasi arteri mereka dan meningkatkan umur panjang dan peluang mereka untuk kekal layak mendapat pemindahan buah pinggang:

1. sayur hijau: Perencat kuat kalsifikasi arteri tampaknya menjadi vitamin K. Sumber-sumber terbaik vitamin k yang sayur hijau seperti bayam, Salad sayur-sayuran, Kale, brokoli, kecambah Brussels, kubis, minyak zaitun, Asparagus, bendi dan kacang hijau. Bercakap dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk menentukan sayur-sayuran yang terbaik untuk anda dan jumlah.

2. tambahan: Jika anda tidak boleh selamat memasukkan sayur-sayuran ke dalam diet anda kemudian mempertimbangkan tambahan vitamin K. Selain itu, sejak jumlah harian pemakanan vitamin k pengambilan anda boleh berbeza-beza dengan makanan yang anda makan, mengambil suplemen yang boleh membantu memastikan terdapat tiada kekurangan. Linus Pauling Institut di Oregon State University mencadangkan "taking multivitamin-mineral tambahan dan makan sekurang-kurangnya 1 cawan sayur-sayuran berdaun hijau gelap harian. " Walau bagaimanapun, orang yang mengambil ubat anticoagulant (pencair darah) atau yang mempunyai pendarahan yang masalah, hendaklah berunding dengan Nephrologists mereka sebelum mengambil suplemen vitamin K.

3. hadkan masa anda dialisis dengan mendapat pemindahan buah pinggang: Jika anda tahu bahawa anda mahu pemindahan buah pinggang, maka mengehadkan masa yang anda habiskan dialisis akan lebih baik kerana mengikut kajian, rawatan dialisis itu sendiri boleh membawa kepada kemungkinan untuk peningkatan Kalsifikasi vaskular dan menghapuskan anda dapat menerima pemindahan buah pinggang sama sekali. Cara terpantas untuk menerima pemindahan buah pinggang, dalam banyak kes, adalah melalui yang jelasnya (Selfless) tinggal buah pinggang penderma. Pastikan untuk berkongsi cerita anda dengan penonton yang lebih luas daripada penderma yang berpotensi. Jika anda memerlukan bantuan kemudian klik di sini untuk permintaan bantuan dari pasukan Media sosial.

4. senaman secara tetap: senaman aerobik telah terbukti untuk mengurangkan kalsifikasi. Senaman pesakit kronik penyakit buah pinggang atau dialisis tidak menjadi lebih sengit. Satu kajian Universiti Johns Hopkins mendapati bahawa pesakit yang berjalan dengan rancaknya 30 minit atau lebih dua hingga tiga kali seminggu mempunyai 33 peratus kurang kalsifikasi. Namun, pesakit yang telah tidak aktif (agak aktif) untuk jangka masa yang panjang perlu berbincang sesuai jenis senaman dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka.

5. ubat-ubatan: Sesetengah ubat-ubatan boleh menjejaskan tahap kalsium badan anda. Ubat kolesterol, ubat tekanan darah dan kalsium karbonat makanan tambahan seperti Tums adalah jenis ubat yang memberi kesan kepada bagaimana kalsium digunakan dalam badan anda. Bercakap dengan Nephrologists anda tentang alternatif kepada ubat-ubatan berasaskan kalsium yang tinggi untuk menghadkan pembentukan plak dan meningkatkan peluang anda untuk mengekalkan kelayakan anda untuk pemindahan buah pinggang.

Sebelum ini:Kemarahan dan kekecewaan akan alami perasaan untuk penyakit buah pinggang & pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:12 manfaat menakjubkan kacang ginjal dan resipi

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang mencegah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat