WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kemarahan dan kekecewaan akan alami perasaan untuk penyakit buah pinggang & pesakit-pesakit dialisis

2018-04-03 17:47

Kemarahan dan kekecewaan akan alami perasaan untuk penyakit buah pinggang & pesakit-pesakit dialisisKemarahan dan kekecewaan akan alami perasaan untuk buah pinggang penyakit kronik (CKD) & pesakit-pesakit dialisis

Ramai orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, terutamanya pesakit dialisis, berasa pasukannya patut marah dan kecewa. Ramai pesakit boleh berasa terperangkap dalam keadaan mereka, menipu daripada yang cerah pada masa hadapan, sentiasa bimbang tentang kematian mereka sendiri, dan/atau keseluruhan demoralized serta tertekan. Kemarahan dan kekecewaan adalah emosi yang normal, sihat dan penyakit buah pinggang kronik dan pesakit-pesakit dialisis tidak perlu merasa bersalah tentang mengalami mereka, tetapi jika ia tidak ditangani dengan sewajarnya ia boleh merosakkan hubungan peribadi yang penting dan juga kesihatan pesakit.

Pada dasarnya, perasaan marah adalah hasil daripada dilihat kehilangan kawalan ke atas hidup anda termasuk powerlessness untuk menentukan diet anda, pekerjaan/pendapatan, rejim ubat-ubatan, dan tindak balas fizikal dan emosi untuk rawatan dialisis. Walaupun ada yang menganggap kemarahan menjadi "bad yang" emosi, perasaan ditindas akan lebih buruk. Ia dikenali untuk menjadi punca utama kebimbangan dan kemurungan. Akhirnya, anda akan mempunyai untuk membolehkan "steam off dalam" yang boleh menimbulkan cabaran yang teruk.

Oleh itu, walaupun meluahkan kemarahan adalah lebih baik daripada menyimpannya dalam, kemarahan perlu menyatakan dalam cara yang sesuai. Bantahan kekecewaan mentah biasanya bentuk memburukkan keadaan dan boleh juga memberi tekanan pada pesakit di saraf dan kardiovaskular (sebagai penyumbang utama kepada kematian di masyarakat penyakit buah pinggang kronik) sistem - membuat lebih teruk masalah kesihatan. Gunakan Tip-Tip ringkas berikut untuk selamat menguruskan tempoh kemarahan dan kekecewaan:

1. mengambil mudah: apabila suar baran anda, mengamalkan senaman pernafasan mendalam, membayangkan suasana yang menenangkan, atau mengulangi perkataan atau frasa, seperti, "Take menenangkan mudah. " lakukan apa jua untuk menggalakkan diri anda relaks!

2. terima kasih: Idea bahawa rasa terhutang budi yang baik adalah perkara baru. Agama-agama utama yang kebanyakan anggap penghargaan nilai murni, dan kita semua membesar dengan ibu bapa dan guru-guru yang mengingatkan kita, lagi dan lagi, mengucapkan terima kasih. Tetapi penyelidikan terkini menunjukkan bahawa rasa terhutang budi sebenarnya boleh baik untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik antaranya. "Kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang lebih bersyukur tidur lebih baik dan mempunyai fungsi imun yang lebih baik," kata Dr. Jennifer Whaley. Untuk hasil yang besar ini cuba memberi tumpuan kepada perkara-perkara dalam hidup anda yang pergi dengan baik, terutamanya apabila sesuatu yang tidak kena.

3. declutter: Pesakit kerana penyakit buah pinggang kronik biasanya mempunyai kurang tenaga, perkara-perkara yang boleh agak semak dalam kehidupan mereka. Ini boleh mengganggu dan mengecewakan kerana ia adalah satu peringatan berterusan had. Cuba untuk declutter yang terbaik yang anda boleh. Anda tidak perlu mengambil anda di rumah dan membersihkan garaj. Bahkan menganjurkan beberapa kertas, atau kering Keluar satu bahagian dalam almari yang boleh merasa amat berharga dan meletakkan pesakit dalam keadaan yang lebih positif seperti mereka mendapatkan kembali sebahagian kecil daripada kehidupan dan keupayaan mereka.

Sebelum ini:Fosforus peringkat & membantu mengurangkan kadar kematian pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Kalsifikasi arteri yang berkaitan dengan dialisis adalah mencegah penyakit buah pinggang

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat