WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Fosforus peringkat & membantu mengurangkan kadar kematian pesakit penyakit buah pinggang

2018-04-03 17:35

Fosforus peringkat & membantu mengurangkan kadar kematian pesakit penyakit buah pinggangMemasak kaedah untuk mengurangkan fosforus dialisis peringkat & membantu mengurangkan kadar kematian pesakit buah pinggang kronik penyakit (CKD)

Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis tahu bahawa mereka perlu cuba untuk memastikan tahap fosforus mereka 3.5 hingga 5.5 mg/dL. Walau bagaimanapun, litany (senarai panjang) pengajian sekarang terus menyambung tinggi fosforus (hiperphosphatemia) kepada risiko yang lebih tinggi daripada kematian pesakit-pesakit dialisis yang meletakkan emfasis pada pesakit-pesakit yang mengekalkan tahap fosforus yang stabil. Tahap fosforus yang tinggi juga boleh menyebabkan pesakit mengalami kesakitan tulang. Ia adalah jelas bahawa pesakit penyakit buah pinggang kronik, terutamanya yang mengalami dialisis, mesti aktif bekerja untuk menstabilkan aras fosforus dengan menggunakan tip-tip berikut untuk menghapuskan fosforus yang tersembunyi dari Diet mereka dan memasukkan berikut berkurangan-diketahui, satu daripada kemudahan memasak strategi untuk membantu memperbaiki dan memperluaskan kehidupan mereka.

Mengulas lanjut, Yayasan buah pinggang negara mendapati bahawa, "Hemodialysis pesakit dengan aras fosforus tinggi serum yang kemudiannya meningkat mempunyai risiko yang lebih besar daripada kematian awal berbanding dengan mereka yang mempunyai tahap stabil. " begitu juga, dalam jurnal daripada ginjal Pemakanan menulis, "Hyperphosphatemia adalah sentiasa dikaitkan dengan peningkatan sebab semua dan kardiovaskular (jantung-berkaitan) mortaliti (kematian) pesakit hemodialisis merentasi semua umur kategori. " Apakah lebih, Renal dan Urologi berita diterbitkan, "Dialysis pesakit yang mempunyai tinggi kepekatan serum kalsium dan fosforus adalah berisiko tinggi mati awal. "

Banyak penyakit buah pinggang kronik pesakit sebenar-benarnya mengambil pengikat fosfat mereka seperti yang diarahkan, tidak lagi minum susu, menghadkan keju dan jarang menikmati coklat. Namun, mereka masih melihat aras fosforus daripada pelbagai. Kecewa, pesakit-pesakit dialisis sering tertanya-tanya apa yang mereka lakukan salah. Walau bagaimanapun, pesakit yang biasanya tidak harus dipersalahkan. Sebaliknya, sumber-sumber yang tersembunyi fosforus dalam makanan biasa dan kaedah memasak yang miskin akan kerap sebab di sebalik tahap fosforus yang lebih tinggi. Tip-Tip berikut boleh membantu:

1.) rendam daging anda! Menurut Dr. Ivica Vrdoljak, pesakit boleh mengurangkan fosforus semulajadi yang ditemui dalam daging mereka dengan hanya merendam mereka bahagian yang dikehendaki dalam air selama sejam sebelum memasak.

2.) memasak opsyen. Pesakit-pesakit dialisis boleh mempertimbangkan mendidih makanan selama beberapa malam seminggu. Proses mendidih menghapuskan banyak fosforus dalam makanan. Selain itu, apabila dipotong kiub makanan, menggunakan minyak. Penyelidik telah mencadangkan bahawa kaedah memasak ini turut mengehadkan fosforus yang ditemui di beberapa hidangan kegemaran stew. Ingat terus untuk menghadkan pengambilan cecair, dan tidak lebih daripada mengambil cecair dari rebus atau rendidih yang lembut dan makanan.

Makanan tumbuhan 3.). Pertimbangkan untuk menikmati makanan tumbuhan kerana kandungan fosforus adalah lebih rendah. Anda boleh berfikir untuk diri sendiri, "Plant makanan adalah tinggi dengan kalium. Saya tidak boleh makan orang. "Yah, cuba beberapa pilihan kalium yang rendah seperti: epal, tangerines, aprikot dalam tin, buah oren mandarin, beri, mempelam, anggur, ceri, mempelam, brokoli, asparagus, kubis, cauliflower, dan saderi.

4.) biasa tersembunyi sumber fosforus. Makanan pesakit penyakit buah pinggang kronik biasanya menikmati, tetapi benar-benar telah tersembunyi tahap fosforus termasuk: air berperisa, teh ais, adanya dan lain-lain minuman botol, meningkatkan produk daging dan ayam, Bar Sarapan Pagi (bijirin), nondairy creamers, dan botol minuman kopi. Cuba Elakkan makanan ini atau menjadi amat menyedari hakikat apabila memakannya.

5.) sumber-sumber Locating tersembunyi fosforus. Mencari sumber-sumber yang tersembunyi fosforus dalam diet peribadi anda adalah penting. Mengambil masa seketika untuk membaca label makanan kegemaran anda. Untuk bahan-bahan berikut pada bungkusan makanan akan membantu anda mengenal pasti makanan yang harus samada boleh dihapuskan atau dielakkan: polyphosphate, pirofosfat, natrium asid, yang Phosphoric Sodium tripolyphosphate, Polyphosphate, Tricalcium fosfat, Hexametaphosphate, Trisodium fosfat, Dicalcium fosfat, natrium fosfat, Monocalcium fosfat, Tetrasodium fosfat, fosfat aluminium. Menulis bahan-bahan ini atau meletakkan mereka dalam telefon anda dan cuba untuk merujuk kepada mereka apabila anda berada di kisah kedai runcit. Anda mungkin akan terkejut berapa ramai di antara anda makanan kegemaran dan minuman mengandungi fosforus yang tersembunyi.

Sebelum ini:Lapan (8) Tips untuk tidur serta tiga (3) lagi untuk buah pinggang & pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Kemarahan dan kekecewaan akan alami perasaan untuk penyakit buah pinggang & pesakit-pesakit dialisis

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat