WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Lapan (8) Tips untuk tidur serta tiga (3) lagi untuk buah pinggang & pesakit-pesakit dialisis

2018-04-03 10:32

Lapan (8) Tips untuk tidur serta tiga (3) lagi untuk buah pinggang & pesakit-pesakit dialisisLapan (8) Tips untuk tidur seperti bayi serta tiga (3) lagi untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD) & pesakit-pesakit dialisis

Isu-isu tidur adalah salah satu komplikasi paling biasa penyakit buah pinggang kronik dan dialisis. Laman web penyelidikan besar, UpToDate, dinyatakan bahawa gangguan tidur boleh menjejaskan kira-kira 71% daripada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik. Tidur adalah sangat penting bahawa kehilangan satu jam atau dua malam yang boleh membawa kepada risiko yang lebih tinggi daripada komplikasi serius seperti tekanan darah tinggi, penyakit jantung (punca utama kematian dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik), strok, lemah sistem imun, sistem saraf pucuk dan kehilangan ingatan. Pil tidur adalah salah satu pilihan yang lebih meluas ditetapkan untuk membantu pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis dengan isu ini. Walau bagaimanapun, kadang-kadang pil adalah tidak berkesan, dan mereka telah datang di bawah penelitian yang teruk selepas sebuah artikel British Medical jurnal Online mencadangkan bahawa sesetengah pil tidur yang biasa ditemui menyebabkan risiko meningkat empat kali ganda kematian — walaupun untuk pesakit-pesakit yang mengambil kecil dos. Tip-Tip berikut yang ditawarkan oleh Dr. Carl W. Bazil (Columbia University) mungkin sesuai untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis untuk mendapat yang baik, selesa berehat di malam yang mereka impikan tanpa risiko Pengarah: 1. Jika anda tidak mengantuk, dan bukannya melambung yang berterusan dan beralih , bangun dan cuba aktiviti-aktiviti yang menenangkan, tenang sehingga anda berasa mengantuk, kemudian kembali ke katil.

2. bebas-caffeinated teh Chamomile adalah ubat pelali ringan yang menyokong sistem saraf dan mempromosikan tidur yang nyenyak. Ia juga membantu penghadaman dengan mengurangkan kekejangan selepas makan, menjadikannya minuman selepas makan malam yang hebat. Tontonilah pengambilan cecair.

3. Elakkan kafein selepas solstik. Ini termasuk caffeinated kopi, teh, soda dan coklat lewat dalam sehari.

4. makan makanan seperti keras rebus telur yang mengandungi asid amino yang menggalakkan berehat dan tidur yang dipanggil, Tryptophan.

5. cuba meditasi dalam satu jam sebelum tidur. Jika penuh meditasi adalah terlalu kuat untuk anda, maka anda boleh mula dengan sepuluh nafas yang mendalam, dalam melalui hidung, keluar melalui mulut.

6. pergi tidur pada kira-kira masa yang sama setiap malam dan bangun pada masa yang sama setiap pagi.

7. cuba untuk tidak tidur selepas 4 jam petang.

8. sebuah botol adalah cara yang bagus untuk berehat sebelum tidur.

Selain Dr. Bazil tips, di sini ada tiga pemikiran lebih disesuaikan dari buah pinggang untuk membantu penyakit buah pinggang kronik dan pesakit-pesakit dialisis mendapatkan tidur yang Syurga: 1. mewujudkan ruang yang tiada kekacauan dan keharmonian yang mudah.

2. Elakkan daripada melakukan lebih merangsang, mengecewakan atau kebimbangan memprovokasi aktiviti-aktiviti di atas katil atau di bilik tidur seperti menonton televisyen, belajar anda keputusan makmal atau mengimbangi checkbook itu. Cuba untuk mematikan beberapa tekanan anda oleh jurnal di atas tiga Sorotan dari hari anda.

3. senaman, senaman aerobik terutamanya, adalah baik untuk tidur dan kesihatan secara keseluruhan tetapi ia boleh menjadi sukar untuk pesakit-pesakit dialisis. Hanya cuba untuk mengambil berjalan kaki ringan atau bersiar-siar selepas makan malam untuk mengosongkan fikiran anda dan menyediakan badan anda untuk katil.

Sebelum ini:Buah pinggang dan pesakit kencing manis boleh gunakan untuk mendapat tidur malam yang baik

Artikel seterusnya:Fosforus peringkat & membantu mengurangkan kadar kematian pesakit penyakit buah pinggang

Tag: Dialisis penyakit ginjal tidur

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat