WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Twitch atau Cramp sakit lulus untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

2018-03-31 10:24

Twitch atau Cramp sakit lulus untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggangYang Twitch atau Cramp mungkin sekadar lulus kesakitan untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Penonton yang bertanya, Adakah "What saya lakukan jika saya mengalami kekejangan dan twitching? Senggugut-up dan melompat sendiri kadang-kadang kaki kiri saya. "kekejangan otot yang sangat biasa pada pesakit penyakit buah pinggang kronik terutamanya jika ia menjalankan rawatan hemodialisis (HD). Ia berlaku di 33% hingga 86% daripada orang-orang di HD, sering mengakibatkan penamatan awal rawatan mereka dan merupakan penyumbang utama kepada underdialysis (dialisis tidak mencukupi kering).

Punca sebenar kekejangan otot dan twitching tidak diketahui dan mungkin berbeza dari pesakit kepada pesakit. Kadang-kadang apabila cecair dibawa keluar dari badan pada kadar yang pantas semasa dialisis atau terlalu banyak cecair yang dikeluarkan, otot-otot yang bertindak balas oleh kekejangan. -Kekejangan otot, selalunya di kaki, boleh menjadi tidak selesa atau kadang-kadang menyakitkan.

Pada masa-masa kekejangan itu boleh turun dengan melaraskan HD "goal" untuk jumlah pengeluaran cecair yang lebih rendah. Membetulkan cecair dan natrium pengambilan antara janji temu HD anda juga boleh membantu mencegah gejala semasa rawatan.

Twitching adalah dikaitkan dengan pergerakan pembatalan atau tidak terkawal. Menggerenyet telah disambung dengan tahap rendah kalium. Sesetengah pesakit juga telah menyatakan tanda-tanda selepas bermula Gabapentin, digunakan untuk merawat insomnia dan Sindrom Kaki Resah (RESAH).

Twitching dan kekejangan boleh menjadi penyakit yang berterusan bagi orang-orang Disease(CKD) buah pinggang yang kronik, dan bahkan menjadi lebih teruk dari semasa ke semasa. Perkara terbaik yang boleh anda lakukan jika anda mengalami mana-mana kekejangan atau twitching adalah memberi amaran kepada anda Nephrologists untuk mendapatkan bantuan dalam mengurangkan ketidakselesaan. Beliau dijangka akan dapat mencadangkan beberapa remedi sekiranya kekejangan otot membuat rawatan dialisis anda tidak selesa.

Sebelum ini:Ubat-ubatan yang sering ditetapkan untuk pesakit buah pinggang dialisis akan tinggi fosforus

Artikel seterusnya:Buah pinggang dan pesakit kencing manis boleh gunakan untuk mendapat tidur malam yang baik

Tag: penyakit buah pinggang Twitch Cramp pinggang sakit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat