WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Ubat-ubatan yang sering ditetapkan untuk pesakit buah pinggang dialisis akan tinggi fosforus

2018-03-30 10:11

Ubat-ubatan yang sering ditetapkan untuk pesakit buah pinggang dialisis akan tinggi fosforusUbat-ubatan yang sering ditetapkan untuk pesakit penyakit ginjal kronik dialisis didapati tinggi dalam fosforus

Tahap darah tinggi fosforus dalam pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis boleh melemahkan tulang, menyebabkan sakit sendi, kulit gatal-gatal, komplikasi aliran darah disebabkan oleh pembentukan dalam Deposit kalsium dalam arteri; membawa kepada penyakit jantung dan ataupun kematian. Oleh itu, penyelidik Universiti Rutgers telah bimbang apabila mereka mendapati tahap fosforus yang tinggi dalam kehidupan yang memelihara ubat-ubatan, biasanya ditetapkan untuk penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis.

Menurut Renal dan berita Urologi, "While kehadiran fosforus dalam ubat-ubatan yang disenaraikan pada label mereka, jumlah yang pada dasarnya tidak diketahui. " sehingga seorang Profesor Universiti Rutgers, Richard Sherman, mengetuai satu pasukan dan mengambil lihat dengan lebih dekat. "Ubat-ubatan ini adalah 'penawar' diberikan oleh doktor," kata Sherman. "Sebagai fosforus mereka kandungan mungkin memudaratkan [menyebabkan kecederaan], Terdapat satu keharusan moral [segera] bahawa tindakan akan diambil untuk IPTS [meningkatkan] Ia."

Walaupun, dialisis menanggalkan beberapa fosforus dari darah pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik, ia adalah agak tidak cekap sebagai menghilangkan rawatan hemodialisis purata hanya miligram 900 hingga 1,000 yang kurang daripada kebanyakan rakyat Amerika mengambil dalam satu hari. Oleh itu, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit akhirnya percaya bahawa ubat-ubatan yang ditetapkan untuk mereka akan membantu untuk meningkatkan rawatan dialisis mereka dan/atau meningkatkan hasil kesihatan mereka, dan tidak memburukkan lagi komplikasi mereka.

Penyelidik Universiti Rutgers mendapati, bagaimanapun, bahawa tahap fosforus dalam ubat-ubatan yang sering ditetapkan boleh menjadi beban yang besar terhadap kesihatan keseluruhan pesakit dialisis beberapa kerana aras yang tinggi fosforus. Penyelidik mencadangkan bahawa 23 "most-prescribed medications dalam 200" fosforus yang mengandungi bahan-bahan, tetapi jumlah mereka tidak disenaraikan. Ubat-ubatan tertentu didapati mempunyai tahap fosforus yang tinggi termasuk Amlodipine (kalsium saluran Blocker ubat-ubatan yang merawat tekanan darah tinggi atau sakit dada), Lisinopril (ACE penindas yang merawat tekanan darah tinggi dan kegagalan jantung) dan Paroxetine (melayan kemurungan, tekanan, panik dan kebimbangan gangguan).

Pesakit-pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang yang kronik perlu tahu bahawa aras fosforus pula tidak semestinya meningkatkan dengan saiz dos yang atau kerana jenama berbanding preskripsi generik. Malah, Profesor Sherman mendapati "manufacturers yang tidak sedar akan tahap fosforus dalam ubat-ubatan mereka dan kepentingan klinikal berpotensi untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang. " penyelidik mencadangkan bahawa tahap fosforus dalam dadah tertentu boleh sangat berbeza mengikut rantau ini di mana ia dihasilkan waktu.

Namun, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit boleh membantu melindungi diri mereka dengan berkongsi artikel ini dengan Nephrologists mereka dan memastikan bahawa mereka sedang "Dialysis Safe" ubat-ubatan yang sebenarnya dikenali pasti hidup lebih rendah dalam fosforus. Untuk memastikan keselamatan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis, menandatangani petisyen di bawah yang Sherman Profesor dan penyelidik lain yang berasal dari untuk meminta bahawa Pesuruhjaya di US Food and pentadbiran dadah memerlukan dadah pengilang untuk melaporkan fosforus dalam kandungan produk mereka dan bersamaan dengan 10 mg atau lebih, Nota ini dalam bahagian amaran/langkah berjaga-jaga dan penduduk khas untuk memasukkan pakej produk. Petisyen itu boleh dilihat dan ditandatangani di bawah.

Sebelum ini:Peringkat lebih tinggi biasa fosforus boleh buah pinggang dan pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Twitch atau Cramp sakit lulus untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang Fosforus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat