WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Peringkat lebih tinggi biasa fosforus boleh buah pinggang dan pesakit-pesakit dialisis

2018-03-30 10:07

Peringkat lebih tinggi biasa fosforus boleh buah pinggang dan pesakit-pesakit dialisisPeringkat lebih tinggi biasa fosforus mungkin berita buruk untuk penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit-pesakit dialisis

Walaupun ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik, terutamanya mereka yang menjalankan dialisis, matlamat untuk fosforus mereka jatuh antara julat 2.6 dan 5.5, penemuan baru mencadangkan bahawa tahap fosforus serum yang normal walaupun pada pelbagai tahap tinggi mungkin berbahaya. Sebab asas tampaknya menjadi tahap yang lebih tinggi fosforus boleh mencetuskan satu patogen (bakteria, virus atau lain-lain mikroorganisma yang boleh menyebabkan penyakit) dipanggil, Calciprotein zarah, zarah-zarah kecil yang terdiri daripada Kristal kalsium fosfat dan menyumbang kepada komplikasi kardiovaskular (jantung-berkaitan) seperti serangan jantung dan strok--yang penyebab utama kematian di masyarakat penyakit buah pinggang kronik.

Banyak manfaat kesihatan fosforus dan termasuk: membantu mengekalkan tulang yang kuat, Menyahtoksinkan badan, meningkatkan metabolisma dan pemakanan, keseimbangan pH badan peringkat (untuk hidup badan kita mesti mengekalkan pH sangat dekat dengan 7.4), memperbaiki sistem penghadaman, menambahkan tahap tenaga, membantu mengekalkan kesihatan gigi, dan mengukuhkan fungsi kognitif (mental). Walau bagaimanapun, apabila ia datang kepada fosforus dan penyakit buah pinggang kronik, lebih adalah tidak lebih baik.

Tahap tinggi fosforus adalah "silent disease yang" menurut Fresenius Inc. penjagaan perubatan Secara lebih khusus, fosforus yang tinggi boleh membawa kepada: gatal-gatal, tulang rapuh, sakit kudis yang tidak boleh sembuh, kalsifikasi (pembuluh darah dan arteri yang sengit), serangan jantung, strok dan risiko yang lebih tinggi secara keseluruhannya penyakit dan dimasukkan ke hospital. Paling penting, fosforus yang tinggi boleh membunuh pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang kronik, disarankan Fresenius Inc. penjagaan perubatan

Sementara fosforus peringkat besar daripada 5.5 adalah masalah yang serius. Kajian ini mencadangkan bahawa fosforus yang terletak di hujung lebih tinggi juga boleh meletakkan pesakit berisiko. Oleh itu, cuba untuk menjaga mata anda pada tahap fosforus anda sebaik sahaja anda dapat mengkaji semula keputusan makmal bulanan anda. Jangan tunggu sehingga mereka untuk pergi lebih 5.5 untuk mengambil tindakan. Jika anda perhatikan bahawa fosforus anda nampaknya aliran sehingga tahap yang tinggi, kemudian cuba untuk menggabungkan alternatif makanan rendah fosforus ke dalam diet anda seperti berikut:

Bagel (kayu manis raisin, blueberry, biasa, bawang)

Roti sourdough

Couscous

Nasi putih biasa

Susu badam

Sherbet

Krim masam

Putih telur (dipasteur)

Apple (1 medium)

Sos epal (1/2 cawan)

Lobak merah bayi (9 keping)

Blueberry (1/2 cawan)

Saderi (1 batang jagung)

Ceri (1/2 cawan)

Rajah bar (2 Bar)

Chews keras, gula-gula, buah-buahan atau gummy

Koktel buah-buahan (1/2 cawan)

Keju biru (1 auns)

Keju (1/4 cawan)

Krim keju (2 camca besar)

Feta cheese (1 auns)

Udang

Ketam salji

Ikan salmon

Tuna

Turki

Daging lembu, panggang

Daging lembu, daging batang Pinang

Dada ayam, kulitnya

Paha ayam, kulitnya

Patty hamburger, 90 peratus tanpa lemak

Kambing cop

Potong daging babi

Selain itu, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit patut memastikan mengambil pengikat fosfat mereka seperti yang telah ditetapkan. Jika tahap tinggi fosforus anda berterusan maka mempertimbangkan membincangkan isu dengan Nephrologist anda yang boleh memberikan pandangan tertentu yang diberikan latar belakang anda yang unik.

Sebelum ini:Kaitan antara pedih ulu hati, refluks asid, penyakit buah pinggang dan kencing manis

Artikel seterusnya:Ubat-ubatan yang sering ditetapkan untuk pesakit buah pinggang dialisis akan tinggi fosforus

Tag: penyakit buah pinggang Dialysis Fosforus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat