WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kaitan antara pedih ulu hati, refluks asid, penyakit buah pinggang dan kencing manis

2018-03-30 10:01

Kaitan antara pedih ulu hati, refluks asid, penyakit buah pinggang dan kencing manisKaitan antara pedih ulu hati, refluks asid, penyakit kronik ginjal dan kencing manis yang anda perlu tahu mengenai

BIASANYA dianggap hiccup yang tipikal, pedih ulu hati dan Gastroesophageal Reflux penyakit (Tentera Darat GERD) tidak berbahaya dan sebenarnya disebabkan oleh obesiti, pemakanan yang buruk dan kekurangan senaman. Tentera Darat GERD, lebih dikenali sebagai asid reflux, juga merupakan gejala utama penyakit kencing manis, tetapi disahkan banyak pesakit kencing manis yang masih menderita daripada asid Reflux kerana kawalan gula darah yang miskin. Tentera Darat GERD juga merupakan satu cabaran yang biasa bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Walaupun namanya, "heartburn" tiada kena mengena dengan jantung (walaupun ada tanda-tanda yang serupa dengan serangan jantung). Pedih ulu hati adalah satu kerengsaan esofagus yang disebabkan oleh asid yang refluxes (datang) dari perut. Pedih ulu hati juga merupakan gejala yang lebih serius, Tentera Darat GERD.

Pelbagai faktor gaya hidup dan pemakanan boleh menyumbang kepada pedih ulu hati dan Tentera Darat GERD termasuk: makan bahagian-bahagian besar hidangan; Makan makanan tinggi lemak atau pedas tertentu seperti bawang, coklat, pudina, bawang putih dan tomato; minum jus citrus, alkohol, caffeinated minuman dan minuman berkarbonat; Makan sebelum tidur atau berbaring selepas makan; berat badan yang berlebihan; memakai pakaian ketat-pemasangan atau tali pinggang; dan tekanan.

Refluks asid tidak boleh dibiarkan tanpa rawatan. WebMD Nota-nota itu, "Not hanya boleh perut asid dalam esofagus menyebabkan pedih ulu hati, tetapi ia juga boleh menyebabkan ulser, sekatan (umum) dan esofagus dan kanser esofagus. " manakala 60 juta rakyat Amerika mengalami pedih ulu hati/Tentera Darat GERD simptom sekurang-kurangnya sekali setiap bulan, jika gejala-gejala pedih ulu hati sering berlaku dan berterusan, seperti banyak penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan pesakit kencing manis, ia mungkin tanda masalah yang lebih serius, seperti refluks kronik Tentera Darat GERD.

Mengikut kajian semasa, penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan kencing manis yang diuruskan dengan baik mampu menghalang atau mengurangkan asid refluks dan pedih ulu hati. Ia bermula dengan diet. Tempoh berpanjangan makanan Renal dan pesakit kencing manis yang dirancang sangat buruk mungkin mengakibatkan Tentera Darat GERD, yang boleh membawa kepada refluks kronik. Oleh itu, anda harus menumpukan pada menjaga anda mineral dan gula dalam darah pada tahap kesihatan dan penurunan berat badan (jika anda adalah berlebihan berat badan atau obes). Berpegang kepada anda disyorkan Renal dan/atau Diet kencing manis perlu pergi jauh dalam mencegah asid refluks.

Sebelum ini:Kadar refluks asid yang tinggi pesakit buah pinggang mungkin komplikasi serius

Artikel seterusnya:Peringkat lebih tinggi biasa fosforus boleh buah pinggang dan pesakit-pesakit dialisis

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis Refluks asid Pedih ulu hati

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat