WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Home remedi untuk penghadaman perut & isu bersama untuk buah pinggang pesakit

2018-03-30 09:33

Home remedi untuk penghadaman perut & isu bersama untuk buah pinggang pesakitRemedi rumah untuk perut biasa & isu-isu pencernaan untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD) & pesakit-pesakit dialisis

Satu kajian yang disiarkan dalam jurnal Gastroenterologi dan Hepatologi yang mendapati apa kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis sudah anecdotally (berdasarkan pemerhatian kasual atau petunjuk daripada analisis ketat atau saintifik) tahu, "Chronic Penyakit buah pinggang (CKD) mempunyai kesan buruk ke atas fungsi pencernaan. "Common isu-isu seperti loya, muntah-muntah, cirit-birit, pedih ulu hati, sakit perut dan sembelit selalunya menyebabkan pesakit penyakit buah pinggang kronik, terutamanya yang mengalami dialisis, mengalami lebih rendah kualiti hidup dan menghalang mereka daripada melakukan perkara-perkara yang sebaliknya mereka akan menikmati seperti senaman ringan, menyeronokkan temasya, tugas, memasak, dan banyak lagi. Berikut adalah senarai Laman Utama remedi yang disampaikan oleh Dr. Donald M. Vickery dan Dr. James F. Fries, diterbitkan oleh Blue Cross Blue perisai Persatuan, yang mungkin menawarkan penyelesaian untuk pesakit-pesakit untuk memerangi isu-isu penghadaman yang biasa.

1. loya dan Vomiting: gejala-gejala ini tidak akan kekal lama. Mereka biasanya mencadangkan jangkitan virus (dengan tidak demam) saluran penghadaman, pengambilan makanan yang berlebihan, tekanan emosi yang kecil, bersama-sama dengan isu-isu lain yang berkaitan dengan penyakit buah pinggang kronik. Jika anda mengalami loya atau muntah-muntah, maka rawatan rumah biasa termasuk mengelakkan makanan pepejal dan menghadkan berapa banyak anda makan atau minum di satu-satu masa. Untuk menyelesaikan perut, menikmati air, Ginger Ale, atau ais kerepek (cuba untuk kekal dalam lingkungan had cecair anda). Seperti yang anda berasa lebih baik, pergilah makan jello dan bekerja cara anda perlahan-lahan sehingga anda diet Renal dan/atau pesakit kencing manis yang biasa.

2. cirit-birit: Cirit-birit boleh disebabkan oleh isu-isu luar penyakit buah pinggang kronik secara khusus. Contoh termasuk sikap tidak bertoleransi cecair atau makanan, tekanan, kebimbangan, penggunaan julap atau kering dialisis miskin. Bagi pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang kronik, sos epal boleh membantu melambatkan usus. Pesakit boleh berbincang dengan mereka Nephrologists, idea mengambil satu sudu besar Kaopectate (lisan, ubat yang boleh membantu merawat cirit-birit, pedih ulu hati, loya, dan kecewa perut) selepas setiap pergerakan usus. Menurut doktor yang baik Vickery dan kentang goreng, "If Kaopectate adalah tidak berkesan, cuba Parepectolin atau Parelixir. " Sila ambil perhatian bahawa pesakit perlu sentiasa berbincang mengambil sebarang ubat-ubatan (lebihan di kaunter atau sebaliknya) dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka sebelum permulaan regimen.

3. pedih ulu hati: Punca pedih ulu hati sering adalah suatu kerengsaan perut dan esofagus (tiub yang menuju dari mulut ke perut). Jika kesakitan menjadi lebih teruk apabila berbaring, maka esofagus adalah kemungkinan masalah. Elakkan bahan yang memburukkan lagi masalah seperti kopi, teh, kacang, keju, dan gandum. Selain itu, cuba Elakkan berbaring selepas makan. Cuba untuk memartabatkan kepala katil dengan empat (4) hingga enam (6) inci (jika boleh) menggunakan blok atau bantal. Selain itu, cuba untuk memakai pakaian sesuai yang looser dan Jangan makan atau minum selama dua (2) jam sebelum tidur.

4. perut kesakitan: Sakit di bahagian abdomen boleh menjadi tanda keadaan yang serius. Nasib baik sebab-sebab yang kecil untuk gejala-gejala ini akan lebih kerap. Untuk membantu mengurangkan kesakitan kemudian mengambil realiti maya yang dinamakan air atau membersihkan soda (Sprite, Ginger Ale), tetapi Elakkan makanan pepejal. Jangan pegang kembali daripada menggunakan tandas atau belching kerana ia mungkin menawarkan bantuan. Begitu juga, pancuran mandian panas atau mandian telah dikaitkan dengan kelegaan sesetengah pesakit. Selain itu, teh pudina dan air lemon suam boleh membantu otot perut dan berehat. Ia adalah sangat berguna jika mengalami senak atau kembung/gas. Sebarang kesakitan berterusan perlu diteliti di bilik kecemasan kerana ia mungkin menandakan masalah yang lebih serius.

5. sembelit dan kesakitan: sakit perut dan abdomen bengkak mencadangkan sembelit. Jika anda menghadapi masalah dengan sembelit kemudian berbincang dengan pakar pemakanan anda tentang menerapkan lebih banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran dalam diet buah pinggang anda untuk tindakannya laksatif yang semulajadi dari fiber. Serat membantu memudahkan dan melembutkan pergerakan usus. Manakala penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit harus mengelak daripada susu, mereka boleh berbincang idea yang julap nama jenama seperti Metamucil dengan Nephrologists mereka jika mereka masih mengalami sembelit dan kesakitan.

Jika terdapat simptom kemudian penyakit buah pinggang kronik dan pesakit-pesakit dialisis mungkin ingin hubungi Nephrologists mereka atau dalam kes-kes yang sangat serius yang pergi ke bilik kecemasan. Kadang-kadang sakit perut boleh menjadi tanda-tanda menjadi masalah yang besar seperti ulser, cecair membina (kesesakan), kegagalan jantung dan serangan jantung (sakit di bahagian atas abdomen).

Sebelum ini:Pesakit ESRD yang kembali dialisis selepas pemindahan ginjal meninggal dunia lebih awal

Artikel seterusnya:Risiko ulser buah pinggang pesakit dan strategi-strategi untuk mengurangkan kejadian

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang Remedi rumah perut penghadaman

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat