WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pesakit ESRD yang kembali dialisis selepas pemindahan ginjal meninggal dunia lebih awal

2018-03-21 15:40

Pesakit ESRD yang kembali dialisis selepas pemindahan ginjal meninggal dunia lebih awal33% daripada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD) yang kembali dialisis selepas pemindahan buah pinggang mereka gagal mati dalam tempoh tiga tahun. Ini adalah lebih tinggi daripada kadar kematian di kalangan pesakit ESRD yang tidak menerima pemindahan buah pinggang. Percanggahan besar adalah disebabkan oleh beberapa punca, tiada kurang daripada kekecewaan yang teruk dan rasa kegagalan dari kehilangan buah pinggang yang tertinggi dan perlu kembali kepada gaya hidup yang kurang fleksibel dialisis. Ini boleh diterjemahkan kepada ketidakpatuhan rawatan dialisis. Cabaran lain untuk mengembalikan kelangsungan hidup pesakit-pesakit dialisis termasuk meningkatkan risiko jangkitan yang disebabkan oleh kesan-kesan pendedahan kronik immunosuppression, kadar Septicemia (bakteria dalam darah) yang tinggi dan pendidikan semula dialisis yang miskin.

Kajian mendapati bahawa dialisis Peritoneal (PD) adalah pilihan rawatan yang terbaik bagi individu-individu yang kembali kepada dialisis secara umum kerana mereka lebih suka untuk menguruskan terapi mereka sendiri, menikmati keupayaan untuk perjalanan dan hidup gaya hidup agak fleksibel selepas pengalaman mereka mempunyai pemindahan buah pinggang. Peningkatan kebebasan daripada rawatan PD dengan ketara meningkatkan hasil Kesihatan kembali pesakit dialisis. Selain itu, laporan mencadangkan bahawa penggunaan PD telah dikaitkan dengan kadar yang lebih rendah daripada Septicemia yang telah telah sebahagian penggunaan produkproduk hemodialisis (HD). Terdapat keperluan yang lebih luas untuk latihan intensif pesakit yang berkaitan dengan rawatan PD berbanding kaedah lain kerana ia memerlukan persediaan yang lebih dan melibatkan pembedahan tiub penempatan.

Peningkatan bilangan pesakit pulang untuk dialisis selepas pemindahan buah pinggang mereka gagal kerana peluang-peluang yang terhad untuk mengulang pemindahan disebabkan oleh bekalan konsisten rendah buah pinggang dan secara relatifnya tetap-jangka masa buah pinggang yang akan berlangsung. Malah, kegagalan pemindahan buah pinggang akaun 4.1% daripada penduduk dialisis dan adalah antara top 5 punca individu terkemuka permulaan dialisis di Amerika Syarikat selepas kencing manis, darah tinggi dan penyakit Renovascular.

Individu yang mesti kembali dialisis selepas pemindahan buah pinggang gagal mempunyai banyak kematian kadar yang lebih tinggi jika dibandingkan dengan pesakit-pesakit ESRD yang terus dialisis yang terganggu. Pemindahan buah pinggang masih dianggap pilihan rawatan optimum kerana penerima pemindahan keseluruhan mempunyai kelangsungan hidup yang lebih tinggi dan kualiti hidup yang meningkat. Walau bagaimanapun, pemindahan buah pinggang paling tidak kekal sepanjang hayat dan majoriti besar ESRD pesakit perlu kembali untuk dialisis. Kajian telah menunjukkan bahawa PD adalah lebih baik untuk mengembalikan pesakit dialisis daripada rawatan HD kerana memudahkan menjalankan terapi di rumah, mengelakkan pusat dialisis dilihat beberapa kali dalam seminggu, dan lebih banyak fleksibiliti. Namun hanya sebilangan kecil pesakit kembali kepada dialisis selepas kegagalan pemindahan menjalani dialisis peritoneal. Buah pinggang hospital di china menggalakkan anda untuk menyiasat penemuan ini lebih lanjut dan berbincang perkara ini dengan Nephrologist anda untuk menentukan rawatan yang optimum untuk anda sekiranya anda mempunyai untuk kembali kepada dialisis.

Sebelum ini:Penurunan mendadak hari menggunakan Peritoneal dialisis

Artikel seterusnya:Home remedi untuk penghadaman perut & isu bersama untuk buah pinggang pesakit

Tag: Dialisis pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat