WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penurunan mendadak hari menggunakan Peritoneal dialisis

2018-03-21 15:23

Penurunan mendadak hari menggunakan Peritoneal dialisisSebab-sebab penurunan mendadak hari menggunakan Peritoneal Dialisis pesakit CKD (dialisis)

Merit Peritoneal dialisis yang jelas: jika dibandingkan dengan pilihan hemodialisis lebih biasa digunakan, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit boleh mempunyai diet yang lebih liberal dan mereka lebih baik boleh mengawal cecair-cecair mereka yang boleh mengurangkan tekanan pada jantung dan darah kapal-kapal (jantung berkaitan peristiwa-peristiwa adalah punca utama kematian pesakit-pesakit dialisis). Di samping itu, dengan Peritoneal dialisis, pesakit boleh menggunakan ubat-ubatan yang lebih sedikit, berbuat lebih banyak aktiviti-aktiviti harian mereka, dan dalam sesetengah kes - bekerja dan perjalanan lebih mudah, dicadangkan Yayasan buah pinggang Kebangsaan. Jika ini berlaku, maka mengapa adalah pesakit penyakit buah pinggang kronik dan Nephrologists cepat gravitating dari pilihan rawatan dialisis?

DaVita HealthCare rakan Inc. pergi sebagai jauh untuk mengatakan, "Peritoneal dialisis adalah salah satu cara yang lebih baik untuk menerima rawatan bagi akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD). Ia membantu ramai orang yang terus memimpin yang sihat dan dinamik gaya. "Walau bagaimanapun, Nefrologi berita melaporkan bahawa, "The bilangan unit mula dibina baru Peritoneal dialisis di Amerika Syarikat mengambil risiko yang utama ini melepasi tahun. "kajian mendapati bahawa penurunan boleh sebahagiannya dikaitkan dengan kekurangan Dialysate yang diperlukan untuk melakukan rawatan dialisis Peritoneal.

Dengan lebih terperinci, tokoh-tokoh dari 2014 2015 mendedahkan bahawa hanya 1,393 pesakit memilih untuk memulakan Peritoneal dialisis iaitu kejatuhan yang menakjubkan daripada pesakit 4,357 bagi tahun 2013 dan 2014. Baxter Healthcare Corporation menguasai sebahagian besar pasaran Peritoneal di Amerika Syarikat dan mencadangkan bahawa disebabkan oleh kekurangan Dialysate mereka akan "sementara menghadkan jumlah rujukan pesakit dialisis Peritoneal baru di seberang pangkalan mereka seluruh pelanggan. "

Namun, kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis sedang berfikir mungkin tentang faktor-faktor lain yang terlibat dengan penurunan mendadak digunakan pesakit. Well, walaupun sesetengah pesakit, "Very gembira dengan saya dialisis Peritoneal, " lain-lain telah mengalami komplikasi serius seperti jangkitan menyakitkan dan paling biasa National Science Fellowship. Jangkitan ini berlaku sekitar tapak kateter dan boleh menjangkiti lapisan dinding perut. Kurang biasa, mungkin ada masalah yang berkaitan dengan kateter itu sendiri.

Selain itu, ramai tidak menyedari bahawa cecair yang digunakan untuk membersihkan darah dalam dialisis Peritoneal mengandungi gula (dextrose), dan pesakit mungkin mengambil dalam "several ratus kalori setiap hari dengan menyerap antara satu bendalir ini, dikenali sebagai Dialysate. Pertambahan berat badan boleh ikut. Kalori yang berlebihan juga boleh membawa kepada gula darah tinggi terutamanya jika anda mempunyai kencing manis, "menurut klinik Mayo. Dialisis peritoneal juga boleh melemahkan otot-otot perut kerana menahan cecair di dalam perut untuk tempoh yang lama.

Akan komplikasi ini menghalang orang lain daripada bermula Peritoneal dialisis? Mereka boleh menghalang anda? Berita Nefrologi mencatat peningkatan program hemodialisis waktu malam sebagai tindak balas kepada had Peritoneal dialisis. Pesakit-pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang kronik juga harus sedar bahawa bilangan pesakit dialisis bermula secara amnya semakin berkurangan sehingga ada sekumpulan kecil pesakit baru.

Jika anda sedang mengalami dialisis Peritoneal dan anda mengalami kesan sampingan yang negatif, mungkin di pusat dialisis waktu malam boleh menjadi pilihan yang lebih baik. Apatah lagi, pesakit yang ingin memulakan dialisis Peritoneal, Biar anda Nephrologists tahu kerana mungkin ada senarai atau proses untuk dipertimbangkan diberi had Dialysate yang baru.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang tidak peduli sama ada mereka hidup atau mati

Artikel seterusnya:Pesakit ESRD yang kembali dialisis selepas pemindahan ginjal meninggal dunia lebih awal

Tag: Dialisis peritoneal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: