WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Komuniti penyakit buah pinggang yang lebih kuat daripada apa yang mereka fikirkan

2018-03-21 15:11

Komuniti penyakit buah pinggang yang lebih kuat daripada apa yang mereka fikirkanKelaziman ahli-ahli masyarakat penyakit buah pinggang kronik adalah lebih kuat daripada apa yang mereka fikirkan

Mengikut kajian, daya ketahanan yang "that kualiti penting yang membolehkan sesetengah orang boleh mengetuk turun oleh kehidupan dan datang kembali lebih kuat daripada sebelumnya. " dan bukannya membiarkan kegagalan mengatasinya dan Parit keazaman mereka, banyak dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mencari jalan untuk meningkat daripada Abu.

Ahli psikologi telah mengenal pasti beberapa faktor yang membuat ahli-ahli komuniti penyakit buah pinggang kronik (CKD) begitu kukuh dan antaranya adalah sikap yang positif, keupayaan untuk mengawal emosi dan kebolehan untuk melihat kegagalan sebagai maklum balas. Walaupun selepas musibah seperti penyakit buah pinggang, dengan itu outlook untuk berdaya tahan penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit akan dapat menukar kursus dan meneruskan pengajian.

Walaupun ramai orang yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang dapat menggunakan kemahiran mereka dan kekuatan untuk mengatasi dan memulihkan dari masalah dan cabaran; secara umumnya individu-individu yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah lambat untuk pulih dari kemunduran dan mungkin mengalami tekanan psikologi lebih hasilnya. Mereka yang kekurangan ketahanan ini sebaliknya menjadi kagum dengan keadaan mereka. Mereka mungkin mereka kekal pada masalah mereka dan menggunakan mekanisme daya tidak sihat untuk menangani cabaran mereka. Bear dalam fikiran ketahanan itu tidak menghilangkan tekanan atau hapuskan kesukaran hidup. Sebaliknya, ia memberikan anda kekuatan untuk mengatasi masalah kepala atas, mengatasi kesusahan dan bergerak dengan kehidupan anda.

Sebelum ini:Meninggal dunia ketika menjalankan dialisis: Beliau lepas perjuangan

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang tidak peduli sama ada mereka hidup atau mati

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat