WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Disyorkan ujian untuk mengesan buah pinggang kerosakan dan kecacatan fungsi

2017-12-14 23:25

Disyorkan ujian untuk mengesan buah pinggang kerosakan dan kecacatan fungsiBuah pinggang yang sihat akan bertanggungjawab untuk mengeluarkan bahan buangan dan lebihan cecair daripada darah. Dua ujian yang menunjukkan bagaimana buah pinggang adalah berfungsi dan berapa cepat badan sisa yang dikeluarkan adalah darah dan ujian air kencing. Ujian air kencing juga membantu mengesan sama ada atau tidak buah pinggang akan bocor jumlah protein yang tidak normal. Jika ya, iaadalah tanda-tanda kerosakan buah pinggang.

Menjalani pemindahan ginjal tidak selalu harus matlamat bagi semua pesakit yangmengalami kerosakan buah pinggang. Sebaliknya, seseorang perlu mencari rawatanAyurveda boleh dipercayai bagi kerosakan buah pinggang atau kegagalan, yang benar-benar menghasilkan keputusan yang baik dalam merawat dan menjana semulawalaupun berpenyakit buah pinggang.

Di bawah ini adalah panduan ujian untuk mengukur fungsi buah pinggang didaftarkan:

UJIAN DARAH YANG DISYORKAN

Serum Creatinine – dari normal Haus dan lusuh otot, badan anda menjana produk sisa yang dikenali sebagai creatinine. Tahap creatinine dalam darah berbeza dari seorang ke seorang berdasarkan saiz badan, umur dan bangsa. Clearance normal creatinine untuk wanita yang sihat adalah 88-128 mL/min dan 97-137 mL/min pada lelaki.Jika kelulusan creatinine adalah lebih besar daripada ini, maka ia adalah satu tandaawal bahawa buah pinggang yang tidak berfungsi dengan betul. Sebagai berkembang penyakit buah pinggang, tahap creatinine dalam darah meningkat.

Glomerular penapisan Rate(GFR)-ujian ini mengukur berapa baik buah pinggang akan mengeluarkan cecair yang berlebihan dan bahan buangan daripada darah. Normal GFR berbeza-beza mengikut umur individu. Tetapi, nilai biasa GFR adalah 90 mL/min/1.73 m2 dan ke atas. GFR di bawah 60 mL/min/1.73 m2 adalah tanda bahawabuah pinggang tidak berfungsi dengan betul. Jika dalam kes GFR itu pergi ke bawah15 mL/min/1.73 m2, salah satu adalah pada risiko tinggi kegagalan buah pinggang,dan oleh itu rawatan seperti dialisis atau menjalani pemindahan ginjal menjadi penting.

UJIAN PENGIMEJAN YANG DISYORKAN

Ultrasound – gelombang bunyi digunakan dalam ujian jenis seperti membantu dalam mengesan gambar sebenar buah pinggang. Gelombang bunyi kemudian mengesan keabnormalan dalam saiz atau kedudukan buah pinggang, jika ada. Ianya juga membantu dalam mengesan halangan seperti batu-batu atau ketumbuhan pada buah pinggang.

CT Scan – dlm pengimejan CT Scan, sinar-x yang digunakan untuk mengetahui di mana buah pinggang anda. Ujian juga membantu anda tahu kecacatan struktur dan kewujudan halangan. Dalam apa-apa jenis ujian, sebaliknya larutan dye telah digunakan yang boleh menjadi kebimbangan bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang.

UJIAN AIR KENCING YANG DISYORKAN

Air kencing ujian bantuan anda tahu berapa banyak buah pinggang air kencing boleh menghasilkan, pengukuran yang tepat bagaimana buah pinggang anda berfungsidan berapa banyak protein yang bocor dari buah pinggang sepanjang hari. Ujian air kencing yang disyorkan termasuk Urinalysis, Protein air kencing, Microalbuminuria dan Creatinine pelepasan.

Sebelum ini:agaimana tidak Dye diberikanketika CT Scan membahayakan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Apakah faktor-faktor yang memburukkan lagi penyakit buah pinggang?

Tag: penyakit buah pinggang Ujian penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat