WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

agaimana tidak Dye diberikanketika CT Scan membahayakan buah pinggang?

2017-12-14 23:23

agaimana tidak Dye diberikanketika CT Scan membahayakan buah pinggang?Bagaimana untuk meminimumkan kerosakan

Terdapat beberapa ujian diagnostik seperti MRI, CT Scan, dan angiograms yang ditetapkan oleh doktor secara rutin kerana mereka memberikan maklumat penting mengenai penyakit dan kecederaan. Ini seterusnya membantu dalam diagnosis dan rawatan penyakit. Dalam banyak kes, dye sebaliknya telah digunakan. Pewarna ini bolehmembawa kepada masalah buah pinggang atau menyebabkan masalah pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. Dua penyakit serius yang dikaitkan dengan pewarna sebaliknya adalah nephrogenic cystic sistemik (NSF) dan sebaliknya teraruh nephropathy (CIN).

Jika anda menderita daripada penyakit buah pinggang dan pewarna sebaliknya telah mula menunjukkan kesannya, mengamalkan ubatan herba. Rawatan herba dihasilteliti Kundan buah pinggang Pusat Penjagaan ini untuk penyakit buah pinggang telah berjaya merawat dan menjana semula berpenyakit buah pinggang, walaupun tanpa menjejaskan tahap kalium dan lain-lain mineral penting dalam badan. Sebelum kita menyelidiki lebih jauh ke dalam rawatan penyakit buah pinggang, semak keluarApakah gejala CIN dan NSF:

Sebaliknya-berpunca dari Nephropathy (CIN) – gangguan jarang berlaku disebabkan oleh penggunaan pewarna kontras tertentu. Walaupun telah ada masalah tidak dilaporkan dalam maksimum kes-kes di mana sebaliknya pewarna telah digunakan untuk menjalankan ujian. Kira-kira 2 peratus daripada orang-orang yang menerima pewarna boleh membangunkan CIN. Terdapat peluang peningkatan untuk CIN kalangan orang-orang yang mengidap kencing manis, sejarah penyakit jantung dan darah,dan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Risiko CIN dengan CKD dan kencing manis adalah 20 hingga 50 peratus.

• Gejala – lapar lebih letih, lemah, bengkak di kaki dan pergelangan kaki, puffiness sekeliling mata, atau kulit yang kering dan gatal.

• Hasil yang utama – dalam sesetengah kes, CIN boleh membawa kepada masalah buah pinggang yang lebih serius dan mungkin masalah jantung dan salur darah.

Nephrogenic cystic sistemik (NSF) – walaupun jarang lagi penyakit serius yang memberi kesan kepada kulit dan organ-organ lain. Ia biasanya didapati dalam pesakit-pesakit yang menghidap CKD maju. Orang yang mempunyai kecederaan buah pinggang akut (AKI) adalah pada risiko yang lebih tinggi. Penyakit ini boleh berkembang dalam tempoh 24 jam sehingga kira-kira 3 bulan. Untuk meningkatkan imej-imej yang diperoleh semasa MRI, sebaliknya pewarna yang digunakan. Pewarna ini mengandungi elemen yang dipanggil gadolinium. Buah pinggang daripada orang yang menghidap CKD adalah tidak mampu untuk menapis sisa dengan cara yang mereka biasanya perlu lakukan.

Gejala – kerap dan gatal-gatal kulit, tompok-tompok hitam atau merah pada kulit, bersama kekejangan atau kelemahan otot.

Keputusan muktamad – NSF boleh menyakitkan, melemahkan atau membawa maut.

Boleh NSF yang seharusnya PIKUL dan CIN boleh dirawat?

Walaupun tiada rawatan yang terbukti NSF dan CIN. Kebanyakan NSF dan CIN pesakit dengan fungsi buah pinggang yang normal telah mendapati fungsi buah pinggang mereka untuk diletakkan dalam masa satu minggu. Walau bagaimanapun, nephropathy kontras dan nephrogenic Sistik boleh memburukkan lagi fungsi buah pinggang jika anda mempunyai penyakit sedia ada penyakit buah pinggang atau penyakitbuah pinggang kronik. Apabila ia datang untuk kesihatan anda, pencegahan adalahlebih baik daripada mengubati. Terdapat faedah menjalani MRI, CT Scan, dan angiograms untuk rawatan dan diagnosis yang betul, tetapi sekali gus mendapat faedahmesti melebihi risiko yang berkaitan dengan penggunaan kontras dye dalam ujian tersebut.

Buah pinggang adalah sebahagian yang sangat penting daripada tubuh manusia. Secara keseluruhannya, rawatan pencegahan dan herba boleh membantu anda memerangi pewarna kontras yang buah pinggang masih tidak mampu menapis. Denganmemilih untuk rawatan herba untuk penyakit buah pinggang anda boleh menyelamatkan diri dari pelbagai masalah buah pinggang dan penyakit-penyakit lain berkaitan mengerikan di masa kini dan masa depan. Rawatan buah pinggang semulajadi telah membantu beribu-ribu pesakit buah pinggang, dan yang dikenali mempunyai tiada kesan sampingan

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang boleh disebabkan oleh tekanan darah tinggi semasa hamil

Artikel seterusnya:Disyorkan ujian untuk mengesan buah pinggang kerosakan dan kecacatan fungsi

Tag: penyakit buah pinggang Ujian penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat