WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pendapat yang kedua tidak perlu menjadi janggal dan tidak menyinggung doktor buah pinggang

2018-03-18 11:00

Pendapat yang kedua tidak perlu menjadi janggal dan tidak menyinggung doktor buah pinggangTidak yakin dengan nasihat atau diagnosis bedah vaskular anda? Jangan biarkan meminta doktor anda bagi pendapat kedua yang menakutkan anda. Ada banyak alasan mengapa anda mungkin mahu melihat pakar perunding lain.

Anda mungkin kecewa dengan masa yang terlalu pakar anda hadir untuk mendiagnosis penyakit anda.

Anda mungkin kehilangan iman dalam pakar perundingan selepas rasa seolah-olah anda sedang ditolak ke dalam operasi tertentu atau prosedur sebelum anda bersedia.

Anda mungkin berasa bahawa pakar tidak bertindak balas kepada kebimbangan anda dengan sewajarnya.

Kajian menunjukkan bahawa hubungan pesakit doktor yang baik adalah penting untuk kesihatan memuaskan hasil untuk dilaksanakan. Pesakit kronik penyakit buah pinggang (CKD) juga digalakkan untuk membina hubungan perkongsian dengan mereka Nephrologist, pakar perunding dan ahli pasukan penjagaan kesihatan yang lain di mana pesakit perlu membuat keputusan Apakah mereka sanggup dan mampu.

Ia mungkin kelihatan menyinggung perasaan sesetengah meminta pendapat yang kedua. Tetapi sebenarnya tidak! Meminta pendapat kedua yang mungkin tidak dapat hak undang-undang tetapi kebanyakan pakar atau Nephrologists akan gembira untuk membantu anda mendapatkan satu. Jika s / dia bukanlah menyokong maka itulah bendera merah yang bermaksud anda memang perlukan pendapat yang kedua, jika tidak seorang doktor yang sama sekali berbeza.

Sering kali pakar perunding anda akan begitu menyokong pendapat yang kedua yang beliau akan menawarkan untuk memperkenalkan anda kepada rakan atau rakan sekerja. Jawapan anda kepada tawaran yang sepatutnya, "Thanks, tetapi tiada terima kasih. " matlamat anda adalah untuk mendapatkan pendapat Tempahan objektif mengenai anda pilihan rawatan dan keadaan perubatan yang mungkin. Doktor cenderung merujuk pesakit kepada rakan-rakan dan kenalan serta rakan-rakan walaupun di amalan mereka sama. Dan doktor yang sama seperti yang lain kita manusia; mereka loathe untuk menyangkal rakan atau rakan sekerja. Oleh yang demikian, jika anda pakar perunding mengesyorkan rakan sekerja, terdapat terlalu baik peluang yang anda tidak akan mendapat maklumat objektif yang anda sedang mencari.

Jika anda sebenarnya boleh memilih untuk melihat pakar perundingan kedua, minta Nephrologist anda yang mereka cadangkan. Anda juga boleh mencari sendiri dengan pelbagai sumber seperti, mendapatkan senarai calon-calon daripada syarikat insurans anda akan dalam talian yang doktor penarafan Laman web, perundingan atau menanya pesakit lain doktor-doktor yang telah membantu mereka.

Sebelum ini:Menghapuskan keperluan untuk Immunosuppressants selepas pemindahan ginjal

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit ginjal sebenarnya boleh menimbulkan risiko kesihatan yang teruk

Tag: doktor buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat