WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kesilapan bagi pesakit buah pinggang untuk membuang buah pinggang "High Risk berlabel"

2018-03-18 10:50

Kesilapan bagi pesakit buah pinggang untuk membuang buah pinggang "High Risk berlabel"Mungkin menjadi kesilapan yang besar untuk pesakit penyakit ginjal kronik hendak membuang buah pinggang yang dilabelkan "High Risk"

Menurut Pusat Perubatan Universiti Columbia, kira-kira 10 peratus daripada ginjal daripada penderma yang telah mati yang tidak dapat dipindahkan memenuhi kriteria yang dibentangkan oleh Pusat bagi kawalan penyakit dan pencegahan (CDC) sebagai "berisiko" untuk jangkitan dan mungkin transference penyakit kepada penerima buah pinggang. Jangkitan yang berisiko tinggi termasuk Human Immunodeficiency Virus (HIV), Hepatitis C (HCV) dan Hepatitis B (HBV). Kira-kira 78 peratus daripada penderma buah pinggang akan ditolak dari pusat-pusat perubatan kerana mereka "refused untuk menggunakan kidneys dalam" berdasarkan risiko yang berlabel. Walau bagaimanapun, kajian baru membuat kesimpulan bahawa banyak dibuang buah pinggang selamat dan oleh itu harus tidak dilabelkan sebagai "high-risk" sekali. Ini dapat meningkat bilangan buah pinggang yang mana orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempunyai akses.

Keputusan yang akan dikongsi pada awal bulan November di Mesyuarat di dalam American masyarakat daripada Nefrologi (ASN), mendedahkan bahawa 86.5 peratus daripada buah pinggang tertinggi disenaraikan sebagai "high-risk" telah berfungsi dan tiada seorang pun daripada para pesakit telah telah dijangkiti dengan HIV atau Hepatitis C atau B selepas purata 2.4 tahun. Dapatan ini menunjukkan Keselamatan saudara "high-risk apa yang dipanggil" buah pinggang apabila mereka yang ditayangkan menggunakan kaedah yang sedia ada. Penyelidik seterusnya mencadangkan bahawa label harus menyatakan "identified-risk" dan bukannya yang "high-risk semasa" amaran.

Disyorkan bacaan: Teknologi baru sangat merevolusi sistem pemindahan buah pinggang untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Relabeling akan berkemungkinan menjadikan buah pinggang yang pada masa ini yang dibuang lebih menarik. Buah pinggang hospital di china mendapati ini dialu-alukan berita yang boleh mewakili satu peluang untuk memendekkan senarai menunggu pemindahan buah pinggang untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) sambil memberikan hasil yang baik dan tahap risiko yang amat rendah untuk penghantaran jangkitan. "For Tempahan meninggal dunia pengikrar, sejarah perubatan/sosial diperolehi kedua atau ketiga-tangan, dan ia adalah salah untuk mengandaikan bahawa sesetengah pesakit tidak jatuh ke dalam golongan yang membentuk dengan klasifikasi 'berisiko tinggi'. Oleh itu, kita percaya bahawa semasa... klasifikasi [bahagian] mengelirukan dan tidak disservice seorang pesakit tersebut di dalam senarai menunggu, "pemimpin tersebut kajian Moya Gallagher, di Pusat Perubatan Universiti New York-Presbyterian Hospital-Columbia di sebuah Siaran akhbar terkini.

Sebelum ini:Mengenalpasti dan membetulkan Twitching, kegelisahan dan gegaran dikaitkan dengan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Menghapuskan keperluan untuk Immunosuppressants selepas pemindahan ginjal

Tag: penyakit buah pinggang Risiko

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat